Υποβάθμισε τον OTE σε ΄B-΄ η Fitch

Σε ΄B-΄ υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ η Fitch Ratings από ΄BB΄ προηγουμένως, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση στην κατηγορία πιστοληπτικής επιτήρησης με αρνητικές προοπτικές (Rating Watch Negative – RWN).

Σε σχετικό σημείωμα η Fitch

αναφέρει ότι η υποβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ ακολουθεί την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε ΄CCC΄ από ΄B-΄ και την ανάθεση του αναθεωρημένου ανωτάτου ορίου ΄B-΄ για την Ελλάδα λόγω του αυξημένου κινδύνου η Ελλάδα να μην μπορέσει να διασφαλίσει την συμμετοχή της στην ΟΝΕ.

Το αναθεωρημένο ανώτατο όριο, αναφέρει ο οίκος, αποτυπώνει τον κίνδυνο της επιβολής συναλλαγματικών ελέγχων που θα εμπόδιζαν ή θα παρεμπόδιζαν σημαντικά την ικανότητα του ιδιωτικού τομέα να μετατρέψει εγχώριο νόμισμα σε ξένο νόμισμα και να μεταφέρει έσοδα σε πιστωτές στο εξωτερικό.

Στην περίπτωση της Ελλάδας και του ΟΤΕ, προσθέτει η Fitch, η ενέργεια για το ανώτατο όριο της χώρας αντανακλά των αυξημένο κίνδυνο μιας ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνης η οποία θα μπορούσε να συνοδεύεται από νομισματική μετατροπή. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να επηρεάσει το υφιστάμενο χρέος του ΟΤΕ σε ευρώ. Το ανώτατο όριο χώρας ουσιαστικά επιβάλει ένα πλαφόν σε όλους τους εκδότες και συναλλαγές με έδρα την Ελλάδα, σημειώνει η Fitch.

Κατά την άποψη της Fitch, σε ένα τέτοιο σενάριο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το περίο εφαρμογής και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων κεφαλαίου και την εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

 

Πηγή: telecomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Υποβάθμισε τον OTE σε ΄B-΄ η Fitch | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα