Τουρκικό ενδιαφέρον για την Globul

Το ενδιαφέρον τουρκικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να προσελκύσει η θυγατρική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote στη Βουλγαρία, Globul, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της βουλγαρικής οικονομικής εφημερίδας «Capital Daily».

Υπό τον τίτλο «Η Turkcell ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θέλει την Globul»» και υπότιτλο «Υπάρχουν

προσδοκίες ο ΟΤΕ να λάβει 800 εκατ.ευρώ από την πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής κινητής τηλεφωνίας», η οικονομική εφημερίδα δημοσιεύει εκτενή ανάλυση των εξελίξεων γύρω από το θέμα.

«Έπειτα από δύο αναποτελεσματικές προσπάθειες να ΄πατήσει πόδι΄ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Βουλγαρίας, μέσω της αγοράς της δημόσιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΒΤΚ, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, Turkcell, προφανώς διστάζει και δείχνει επιφυλακτική στάση απέναντι στην δυνατότητα να προσπαθήσει άλλο βήμα στην κατεύθυνση αυτή δια της αγοράς της ΄Globul΄» τονίζει η εφημερίδα, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Turkcell, στην οποία τονίζεται πως η εταιρεία δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα.

Η εφημερίδα τονίζει, εξάλλου, πως η Globul έχει σχετικά «σταθερή θέση στη Βουλγαρία και στην ουσία δεν έχει οικονομικές υποχρεώσεις» και προσθέτει πως «στο τέλος του 2011, σύμφωνα με αναλύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Globul είχε τον έλεγχο του 35% της βουλγαρικής αγοράς (με βάση τον αριθμό των συνδρομητών)».

Αν και τα έσοδα της εταιρείας για το περασμένο έτος κατέγραψαν μείωση 2,6% έναντι του 2010, «πρόκειται για μια μικρή μείωση, στο πλαίσιο της γενικής πτώσης του μεγέθους της αγοράς στη χώρα, στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας κατά 7% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας Επιτροπής» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Επίσης, η «Capital Daily» επισημαίνει ότι για την εξαγορά της «Globul» ενδιαφέρον εκδήλωσαν η Vodafone και η Orange (θυγατρική της France Telecom).

Πηγή: telecomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Τουρκικό ενδιαφέρον για την Globul | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα