Το έβδομο θα περιμένει…

Δεν θα μπορέσει να ράψει το έβδομο αστέρι στην φανέλα του ο ΠΑΟ, μετά την ήττα του από την ΤΣΣΚΑ με 66-64, στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Πόλης. Φωνάζουν για τα σφυρίγματα στα τελευταία λεπτά οι πράσινοι, αφού στις τελευταίες και πιο κρίσιμες φάσεις, η ΤΣΣΚΑ είχε στο… πλευρό της και τις «σφυρίχτρες» του Γιούγκενμπραντ και Μαρτίν. O Σαρούνας

Γιασικεβίτσιους σταμάτησε στους 19 πόντους και με την βοήθεια του Καϊμακόγλου (10), κάλυψαν το κενό του Διαμαντίδη που ήταν εκτός αγώνα και έχασε) την τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του όταν έμεινε με την μπάλα στα χέρια χωρίς καν να εκδηλώσει επίθεση. Από την άλλη μεριά, οι Σβεντ (15 π), Κιριλένκο (17π) και Τεόντοσιτς (12π) ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά για τους Ρώσους.

Μπήκε ζεστός!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο γκάζι από τα αποδυτήρια, αφού με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, πήρε διαφορά 14 πόντων στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (29-15). Ο Διαμαντίδης πέρναγε με ευκολία την μπάλα μέσα στην ρακέτα, όπου ο Μάριτς βαρέθηκε να καρφώνει στο καλάθι των Ρώσων. Στο πλευρό του και ο Σαρουνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος σαν το παλιό καλό κρασί φόρτωσε με πόντους την «αρκούδα». Από την άλλη μεριά, η ΤΣΣΚΑ μπήκε με βαριά χέρια στο παρκέ, τα σουτ «έσπασαν» τα καλάθια», ενώ η αμυντική της λειτουργία ήταν για γέλια.

Ξύπνησε η αρκούδα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν. Οι Ρώσοι ξύπνησαν, τα σουτ άρχισαν να βρίσκουν στόχο, η άμυνα έσφιξε με αποτέλεσμα οι παίκτες του «τριφυλλιού» να εγκλωβιστούν» και να ροκανιστεί η διαφορά. Το ημίχρονο έληξε με τους «πράσινους» να προηγούνται με δυο πόντους (34-32).

Μάχη πόντο-πόντο!

Μπορεί οι δύο ομάδες να είχαν από ένα δεκάλεπτο, ωστόσο το τρίτο ήταν μοιρασμένο. Οι παίκτες και των δύο αντιπάλων αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, οι διάδρομοι προς τα καλάθια έκλεισαν και το ματς πήγε πόντο πόντο. Ο Κιριλένκο από την ΤΣΣΚΑ ήταν το πρώτο βιολί στο σκοράρισμα, ενώ από τον Παναθηναϊκό υπήρχε μεγαλύτερος πλουραλισμός στην επίθεση με τους Μπατίστ, Καϊμακόγλου, Σάρας και Διαμαντίδη να φτάνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με βραχεία κεφαλή του ΠΑΟ (55-51).

Σφάλμα από ρέφερι και Διαμαντίδη!

Και η τελευταία περίοδος κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει το προβάδισμα μέχρι και 3.30 λεπτά πριν το τέλος, όταν και οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 60-59. Όμως, το δίποντο του Καϊμακόγλου και το τρίποντο του Σάρας έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους «πράσινους», δύο λεπτά πριν το φινάλε. Οι πόντοι των Τεόντοσιτς και Σβεντ ψαλίδισαν την διαφορά στον πόντο (63-64). Ο Μπατίστ αστόχησε και ο Τεόντοσιτς με δίποντο έβαλε την ΤΣΣΚΑ μπροστά (65-64). Ο Σάρας αστόχησε στο μπάσιμο που επιχείρησε και ο Σβεν, από την γραμμή των βολών έδωσε ακόμα ένα πόντο στους Ρώσους. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά είχαν με το μέρος τους την τύχη αφού ο Τεόντοσιτς αστόχησε και στις δυο βολές, 8» πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην

Keywords
Τυχαία Θέματα