Την Τετάρτη στη συνάντηση των 3 αρχηγών τα μέτρα των 11,7 δισ

Περικοπές δαπανών ύψους 11,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 πρέπει να οριστικοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι τις 24 Ιουλίου, που επιστρέφει στην Αθήνα η τρόϊκα. Το εγχείρημα είναι και δύσκολο και επώδυνο καθώς τα 160 μέτρα που έχει προτείνει το ΚΕΠΕ κοστολογούνται στα 7 με 8 δισεκατομμύρια ευρώ…και στο λογαριασμό πρέπει να προστεθούν επιπλέον 3 με 3,5 δισ ευρω. Το Γενικό Λογιστήριο, εξετάζει μελέτη του ΚΕΠΕ

και αναζητά απο μηδενική βάση όλες τις στοχευμένες περιοκοπές, ενω τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί κατ΄ιδίαν με τους 9 εμπλεκόμενους υπουργούς, ώστε το όλο πλαίσιο να συζητηθεί την Τετάρτη, στη συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο μέτρων που εχει εισηγηθεί το ΚΕΠΕ, περιλαμβάνει πλαφόν 2.400 ευρω στο σύνολο των κύριων και επικουρικών συνταξεων, για εισροη εσοδων εως 1,5 δισ. ευρω, περικοπες στις λειτουργικές δαπάνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα , για την εξοικονομηση 1,1 δισ., ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ, περικοπες στις δαπανες της κεντρικής διοίκησης για 1,2 δισ. και κατάργηση συμβούλων αιρετών, για 130 εκ. ευρω. Παράλληλα, το ΚΕΠΕ προτείνει μείωση αμοιβών δημάρχων και αντιδημάρχων, μείωση μισθών σε ανώτατα στελέχη δημοσίου, μείωση 50% σε επιδόματα γραφείων και κατοικίας των βουλευτών, κατάργηση αποζημιώσεων από συμμετοχή σε επιτροπές, λουκέτο στο κανάλι της Βουλής για την εξοικονομηση 6 εκ. ευρω και αναβολή της δόσης των αναδρομικών σε δικαστικούς, για 280 εκ. ευρω. Σημαντικό όφελος θα προκύψει και από την περαιτέρω αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων.

Στα ειδικά μισθολόγια φαίνεται οτι δεν θα γίνουν περικοπές, καθώς, όπως δηλώνει στο “Εθνος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος ΣταΪκούρας, έχουν βρεθεί 20 κωδικοί δημόσιας δαπάνης που μπορούν να περικοπούν και να χρησιμοποιηθούν ως ισοδύναμα μέτρα. Τονίζει πάντως, ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν τίθεται θέμα νέων πρόσθετων μέτρων για το 2012, αν και αναγνωρίζει ότι οι αποκλίσεις σε σχέση με τις προβλέψεις είναι μεγάλες.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη σύγκρουση με όσους αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις τονίζει στο ΒΗΜΑ ο υπουργός Ανάπτυξης, επισημαινοντας οτι ο χρόνος τρέχει εναντίον της Ελλάδας και αν δεν είμαστε αποφασιστικοί θα τρέξει και εναντίον της κυβέρνησης. Ο κ.Χατζηδάκης κατηγορει τον Αλεξη Τσίπρα ότι «κάνει τιτλοποίηση μελλοντικών σκανδάλων, με προεξόφληση σκανδάλων, προκαταβολικές καταγγελίες και απειλές».

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Συνάντηση των τριών αρχηγών με συμμετοχή του Γ. ΣτουρνάραΑδιέξοδο στις συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα λιτότηταςΣτο Γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης η συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων

Την Τετάρτη στη συνάντηση των 3 αρχηγών τα μέτρα των 11,7 δισ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα