Τα βλέμματα στις ομιλίες Τσίπρα, Βενιζέλου, Κουβέλη και Στουρνάρα

Με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών, καθώς και του υπουργού Οικονομικών, συνεχίζεται στις έξι το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατά τη χθεσινή έναρξη της διαδικασίας ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εννέα βήματα άμεσης προτεραιότητας

που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη, με έμφαση στις διαρθρωτικές τομές και ειδικότερα τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας απόψε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα κάνει λόγο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, για ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος και θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σχετικές ειδήσεις: Α. Σαμαράς: Εννέα βήματα για Ανάπτυξη και μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες

Για πολιτική συνέχειας του μνημονίου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία συνετή και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να πραγματοποιήσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί, είναι μία συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Θα εστιάσει επίσης, στις δυσμενείς συνέπειες από αυτήν την ξεκάθαρη πολιτική συνέχειας του μνημονίου και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, θα προτείνει συγκεκριμένες εναλλακτικές για την άμεση ανακούφιση των πιο αδύναμων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και θα εστιάσει στην ενίσχυση παραγωγικών τομέων με μεγάλη σημασία, όπως ο αγροτικός και ο τουριστικός.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Τα βλέμματα στις ομιλίες Τσίπρα, Βενιζέλου, Κουβέλη και Στουρνάρα | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα