ΣΥΡΙΖΑ: Σαπουνόπερα η υπόθεση Αμυρά

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, προκάλεσαν οι αναφορές της ΝΔ στην «υπόθεση Αμυρά» και στο μεταναστευτικό.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους, η πολιτική αντιπαράθεση, αντί να επικεντρώνεται πάνω στα καυτά προβλήματα της χώρας, όπως έχουν αναδειχθεί και στην ΕΕ, αντί να συζητάμε για τα οδυνηρά αποτελέσματα των επιπτώσεων του μνημονίου, εντούτοις επιχειρείται,

με ευθύνη της ΝΔ, η συζήτηση να μεταφερθεί σε θέματα που ανακαλύπτει η ίδια και αποτελούν μια προσπάθεια να μην τοποθετηθεί σε ουσιώδη ζητήματα.

«Η σαπουνόπερα γύρω από υπόθεση Αμυρά, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά απορρίφθηκε», είπε ο κ. Σκουρλέτης, «δημιουργεί εικόνα αντιπαλότητας που έχει φθάσει στα όρια πολιτικής αυτογελοιοποίησης».

Μιχελάκης: «Προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα» διατηρεί ο Ι. Αμυράς

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατήγγειλε δημόσια παρέμβαση του κ. Ιφικράτη Αμυρά, ο οποίος -όπως υποστήριξε- διατηρεί «προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα». Στην παρέμβασή του, την οποία επικαλείται ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Αμυράς «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο κ. Αμυράς δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό σχηματισμό, ενώ ο κ. Αμυράς είπε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά όταν η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε στην εκλογική επιτροπή απορρίφθηκε.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο εμφανίζει τους υποψήφιους βουλευτές Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ σε αφίσα που αναφέρει ότι «οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν την Δυτική Θράκη». Όπως ανέφερε, πρόκειται για φωτομοντάζ και ότι τέτοια αφίσα δεν υπάρχει.

Η ΝΔ δεν γνωρίζει τη νομοθεσία για τους μετανάστες

Σχετικά με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ για το δικαίωμα επανένωσης των οικογενειών των νομίμων μεταναστών, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το δικαίωμα αυτό είναι ευρωπαϊκός νόμος και -μετά από κοινοτική οδηγία- έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο επί κυβέρνησης Καραμανλή. Η ΝΔ αντιπολιτεύεται και τη δική της κυβερνητική περίοδο, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η ΝΔ οφείλει να γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος αντί να τοποθετείται ευθαρσώς γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση, μιλά αόριστα για αναπτυξιακή πολιτική, όταν την ίδια ώρα δεν έχει αναιρέσει τη δική του, προηγούμενη, πολιτική.

Επανέλαβε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση είναι να συγκρουστεί με το πολιτικό προσωπικό και το κατεστημένο

Keywords
Τυχαία Θέματα