Στο «μικροσκόπιο» το ρατσιστικό σχόλιο Παπαχρήστου και ο αποκλεισμός της

Αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η υπόθεση του ρατσιστικού σχολίου της πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου στο Twitter και η απόφαση του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τα ερωτήματα που τίθεται περιορίζονται, πάντως, στο πλαίσιο «ρατσισμός ή επιπολαιότητα το σχόλιο;», «δικαιολογημένος

ή αυστηρότατος ο αποκλεισμός της;»

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο Ισίδωρος Κούβελος απαντά ότι αυτά τα ζητήματα δεν μπαίνουν σε ζυγαριά: «Λίγο ή πολύ έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα, λίγο ή πολύ χρήση αναβολικών». Από την πλευρά της, η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου εκφράζει την άποψη ότι «βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής δίνει και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα, τονίζοντας στον ΒΗΜΑ 99,5: «Το φυλετικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία είναι στο επίκεντρο του σχολίου της αθλήτριας, γιαυτό φούντωσε στο διαδίκτυο με εκατέρωθεν βολές».

Ειδικότερα, ο Ισίδωρος Κούβελος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, υπερασπίστηκε την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι με τον αποκλεισμό της Β.Παπαχρήστου «προστατεύουμε την αθλήτρια, την ελληνική ομάδα και την Ολυμπιακή Επιτροπή» και επισήμανε: «Φανταστείτε να ερχόταν στο Λονδίνο και να την γιούχαραν μέσα στο στάδιο».

Όσον αφορά στην ουσία της απόφασης, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής υπογράμμισε ότι η Βούλα Παπαχρήστου προσέβαλε το Ολυμπιακο κίνημα και μια από τις βασικές αξίες του.

«Όταν κάποιος δεν σέβεται τη διαφορετικότητα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός στην ολυμπιακή οικογένεια» σημείωσε και πρόσθεσε: «Συγνώμη μπορεί να ζητήσει και κάποιος που παίρνει αναβολικά. Δεν μπαίνουν σε ζυγαριά αυτά τα ζητήματα: Λίγο ή πολύ έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα· λίγο ή πολύ χρήση απαγορευμένων ουσιών».

Μιλώντας στον BHMA 99,5 o πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής χαρακτήρισε «βαριά την απόφαση», σημειώνοντας παράλληλα ότι το σχόλιο της Παπαχρήστου αντίκειται στα ολυμπιακά ιδεώδη και πήρε έκταση διεθνώς.

Ο κ. Σεβαστής επισήμανε ότι «το φυλετικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία είναι στο επίκεντρο του σχολίου της αθλήτριας, γιαυτό φούντωσε στο διαδίκτυο με εκατέρωθεν βολές».

Από την πλευρά της, με δηλώσεις της στο Mega, η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου σχολίασε την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τονίζοντας: «Εξαντλήσαμε την αυστηρότητα».

Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι «η διαχείριση της κρίσης ήταν λανθασμένη» και ότι «βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας». Εξηγώντας την άποψή της, σημείωσε πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί το ζήτημα από πολύ νωρίς, με μια επίπληξη, και πως με την πάροδο των ωρών η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και πλέον ήταν αργά για να «μαζευτεί».

Σύμφωνα με την Β.Πατουλίδου, εάν το ζήτημα είχε αντιμετωπιστεί νωρίς δεν θα είχε γίνει καν αντιληπτό από τη διεθνή κοινότητα κι άρα δεν θα υπήρχε ανάγκη για τόσο αυστηρή ποινή.

Υπέρ της αυστηρότητας της ποινής έχουν ταχθεί και άλλοι αθ

Keywords
Τυχαία Θέματα