Σε πύρινο κλοιό η Αττική

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κερατέα – Νέες εστίες σε Μαραθώνα, Κάλαμο, ΠεντέληΠυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας.

Μάχη με τις φλόγες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Δροσιά Κερατέας και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε σε Παλαιά Φώκαια και Ανάβυσσο, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα, στον οικισμό Αύρα, στην παραλία μεταξύ Αγίων Αποστόλων και

Καλάμου Αττικής, αλλά και στo Ντράφι Πεντέλης.

Το απόγευμα το μέτωπο της πυρκαγιάς από την Κερατέα κατευθύνθηκε προς την Παλαιά Φώκαια, όπου προληπτικά, εκκενώθηκε και το γηροκομείο των Κων/πολιτων και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο ξενοδοχείο Plaza Resort. Οι φλόγες δεν απειλούν άμεσα σπίτια, όμως κάτοικοι της περιοχής Συντερίνα τα εγκατέλειψαν.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος προασπαθούν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 7 και 8 μποφόρ» όπως δήλωσε στον Σκαϊ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην Κερατέα, η οποία εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι, είναι κοντά σε σπίτια, τα οποία, ωστόσο, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης και επεκτάθηκε γρήγορα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχει περάσει από τον οικισμό της Δροσιάς και τον οικισμό της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ πλησιάζει τον οικισμό Καταφύγι και κατευθύνεται προς την Παλαιά Φώκαια.

Λόγω των ανέμων, τα αεροσκάφη αναγκάζονται να πηγαίνουν ως το Ελληνικό για τον ανεφοδιασμό τους  με νερό, κάτι που καθυστερεί τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ο Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού, απηύθυνε έκκληση να μην πηγαίνει ο κόσμος στην περιοχή, γιατί εμποδίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Έκανε λόγο για πολύ μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Επικοινωνία Α. Σαμαρά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμ

Keywords
Τυχαία Θέματα