Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία και Ουρανούπολη

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν και σήμερα κάτοικοι και πυροσβέστες σε διάφορες περιοχές της χώρας για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα. Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές σε Ραψομμάτι Αρκαδίας, Σολωμό Κορινθίας, Ουρανούπολη Χαλκιδικής και Νεοχώρι Δομοκού ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οχτώ δημοτικά διαμερίσματα στην Αρκαδία και οι πληγείσες περιοχές στην Ουρανούπολη.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για ένα μέτωπο 7χλμ στο βουνό που χωρίζει την περιοχή του Αριστοτέλη από το Άγιο Όρος, χωρίς,

ωστόσο, να κινδυνεύει κανένα από τα μοναστήρια ενώ από το πρωί συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη πυροσβεστών με την υποστήριξη του στρατού. Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, η κατάσταση στην περιοχή της Ουρανούπολης δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία, ωστόσο οι αρχές είναι σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα κατακάηκαν από τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι φλόγες έχουν κατακάψει συνολικά περισσότερα από 40 χιλιάδες στρέμματα δάσους, αγροτικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, 27 χιλιάδες στην Αρκαδία και 15 χιλιάδες στη Χαλκιδική, ενώ ανυπολόγιστες είναι μέχρι στιγμής και οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο.

Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα άμεσης ανακούφισης των πληγέντων

Στην Αρκαδία, μία πρώτη αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει κατά τη σημερινή σύσκεψη στην Τρίπολη παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Παράλληλα θα γίνει συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία και Ουρανούπολη | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα