Σαμαράς: Θετικός στον Κουβέλη

«Η πρόταση Κουβέλη αγγίζει την πρότασή μας για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με στόχο να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. «Παλεύουμε για να υπάρξει κυβέρνηση, ακόμα υπάρχουν ελπίδες για αυτό», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξαπέλυσε βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα,

λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του. «Κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας δεν έχει υπάρξει ούτε πρόκειται να υπάρξει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν κέρδισε την ισχυρή εντολή που επεδίωκε, αλλά κέρδισε ενισχυμένο ρόλο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη τροποποίησης της δανειακής συμβασης και του μνημονίου. Ειδικότερα, ανέφερε ότι στο παρελθόν η ΝΔ ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευση, στη συνέχεια ζητούσε τροποποιήσεις και αλλαγές και «σήμερα έρχονται ο ένας μετά τον άλλο οι ευρωπαίοι ηγέτες και ζητούν αλλαγές στην πολιτική της ύφεσης».

Στις 19.00 το ραντεβού Βενιζέλου- Τσίπρα

Οι πολιτικές διεργασίες, κορυφώνονται μετά το παράθυρο που άνοιξε για το σχηματισμό κυβέρνησης η πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση ως τις ευρωεκλογές του 2014, με στόχο την παραμονή στο ευρώ και τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Στη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να δίνει έμφαση στο ότι η χώρα δεν μπορεί να μένει ακυβέρνητη.

Ολοκληρώνοντας τις διερευνητικές επαφές στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στις 7 το απόγευμα, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ όλα φαίνεται πως θα κριθούν στη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Σαμαράς: Θετικός στον Κουβέλη | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα