Πρώτη με 26% η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Το πρώτο μετεκλογικό γκάλοπ που δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έρχεται από την Marc και παρουσιάστηκε χτες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Πρόκειται και για την πρώτη δημοσκόπηση μετά το οριστικό ναυάγιο των προσπαθειών για συγκρότηση

κυβέρνησης και το οποίο δείχνει άνοδο των τριών πρώτων κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά που είχαν λάβει στις εκλογές, αλλά και που – αντίθετα με τις δημοσκοπήσεις που είχαν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας – αναδεικνύει σε πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία.

Με βάση τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές», η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 26,1% των ψηφοφόρων, ενώ ακολουθεί με 23,7% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 14,9% το ΠΑΣΟΚ. Είναι, όπως προαναφέραμε, ενισχυμένα και τα τρία πρώτα κόμματα, ενώ αντιθέτως όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις υποχωρούν.

Συγκεκριμένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου από το διψήφιο ποσοστό των εκλογών υποχωρούν στο 8,1%, το ΚΚΕ στο 5,8% και η Χρυσή Αυγή στο 4,8%, ενώ αντιθέτως η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί τις δυνάμεις της με 6,3%.

Έδαφος σε σχέση με τον στόχο του 3% για είσοδο στη Βουλή φαίνεται να χάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς συγκεντρώνουν το 1,8%, το 1,6% και το 1,5% αντιστοίχως.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης, το ότι η «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου εμφανίζεται με ποσοστό 2%, δηλαδή υψηλότερα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ!

Σημειώνεται ότι η έρευνα έχει διεξαχθεί μεταξύ 16ης και 17ης Μαΐου.

Συγκριτικός πίνακας

Αναδημοσίευση από: http://alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Πρώτη με 26% η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα