Ποιός είναι ο δημοφιλέστερος browser;

Οι εταιρείες Net Applications και StatCounter, δίνουν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των browsers, βάσει των μετρήσεών τους. Ακολουθούν όμως διαφορετικές μεθόδους, με αποτέλεσμα να μή συμφωνούν στις ανακοινώσεις τους. Τα νούμερα μάλιστα έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Net Applications, ο Microsoft Internet Explorer

είναι ο δημοφιλέστερος desktop browser, με ποσοστό 54%, o Firefox έρχεται  δεύτερος με 20% και ο Chrome τρίτος με 19%. Οι Safari και Opera, ακολουθούν με 5 και 2%.

Ως προς τις τάσεις, ΙΕ και Firefox, χάνουν έδαφος από τον Chrome, σταθερά την τελευταία διετία.

Από την άλλη, οι Ιρλανδοί της StatCounter, δίνουν εντελώς διαφορετικά στοιχεία, με τον Chrome οριακά πρώτο με ποσοστό σχεδόν 33%, τον ΙΕ δεύτερο με 32% και τον Firefox στο 25%.

Η θεμελιώδης διαφορά των μετρήσεων, βρίσκεται στο ότι η Net Applications μετράει μοναδικούς χρήστες και η StatCounter pageviews, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρώτης, Vince Vizzaccaro. Επίσης, πρόσθεσε πως μεγάλη βαρύτητα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, έχουν οι πολυπληθείς αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, όπου ο ΙΕ είναι με συντριπτική διαφορά δημοφιλέστερος.

Ως προς τους mobile browsers, σύμφωνα με τη Net Applications, πρώτος είναι ο Safari (προφανώς εξαιτίας των iPhone και iPad) με 66% και ακολουθούν οι Google Android με 19% και Opera Mini με 10%.

Πηγή: telecomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Ποιός είναι ο δημοφιλέστερος browser; | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα