Μικρές εστίες στη Βιάννο Ηρακλείου – Σε εξέλιξη σε Φλώρινα και Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεσή της. Αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες, σε αντίθεση με τα μεγάλα μέτωπα χθες, αλλά οι πυροσβέστες ανησυχούν καθώς προβλέπεται επιδείνωση των ανέμων.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.

Όπως μετέδωσε για τη ΝΕΤ

η Φ. Καλαθάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανακριθεί από την αστυνομία κάποια άτομα για εμπρησμό.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στην Πλατανιά Ρόδου, που έως τώρα έχει κάψει περισσότερα από 2.000 στρέμματα δάσους. Πέντε πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με θερμοπληξία στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Παραμένει το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στην περιοχή Αγκαθωτό του Δήμου Πρεσπών, στη Φλώρινα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα, σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Λουκάς Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στα Αυγώνυμα Χίου και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για: Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Λέσβο, Χιο, Σάμο, Ικαρία, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Σχετική είδηση: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βιάννο Ηρακλείου- Υπό μερικό σε Χίο, Ρέθυμνο, Ιωάννινα

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βιάννο Ηρακλείου- Υπό μερικό σε Χίο, Ρέθυμνο, ΙωάννιναΣε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα οι φωτιές σε Φλώρινα και ΑργολίδαΣε εξέλιξη η φωτιά στο Ζευγολατιό- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων

Μικρές εστίες στη Βιάννο Ηρακλείου – Σε εξέλιξη σε Φλώρινα και Ρόδο | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα