Λαγκάρντ: «Έφθασε η ώρα της πληρωμής για την Ελλάδα»

Η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών έχει φθάσει, επισήμανε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, μιλώντας για τα αδιέξοδα της Ελλάδας.

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» λέει σε όσους το αποφεύγουν, στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα

ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

«Έχω μεγαλύτερη συμπόνοια και την επιθυμία να βοηθήσω τα μικρά παιδιά ενός χωριού του Νίγηρα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν παρά μόνο δύο ώρες σχολικών μαθημάτων στριμωγμένα ανά τρία σε μία καρέκλα παρά τους ανθρώπους της Αθήνας» αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξή της.

«Το μυαλό μου και η σκέψη είναι πεςρισσότερο σε αυτά τα παιδιά παρά στους Έλληνες, που ήρθε η ώρα να εξοφλήσουν και να αρχίσουν να βοηθούν τον εαυτό τους, παρά να αναζητούν τρόπους «απόδρασης» από τις υποχρεώσεις τους» συμπλήρωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ για να συμπεράνει ότι «πέρασαν πολύ καλά μέχρι τώρα και ήρθε η ώρα της πληρωμής, γιατί αυτό είναι το δίκαιο».

«Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το κλίμα αλλαγής στην Ευρώπη από την εκλογή Ολάντ και τις σχέσεις του με την Καγκελάριο Μέρκελ η Λαγκάρντ απάντησε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Σχετικά άρθρα:

Λαγκάρντ: Eίμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώΛαγκάρντ: Σημαντική η ένωση των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξηςΣίγουρη για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: «Έφθασε η ώρα της πληρωμής για την Ελλάδα» | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα