Ιρλανδία: «Συμφωνία σαν της Ισπανίας»

Η Ιρλανδία σύμφωνα με την Le Figaro, φέρεται να δήλωσε, στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή της σύμβαση του Νοεμβρίου του 2010, προκειμένου να λάβει αναδρομικά μία συμφωνία παρόμοια με εκείνη της Ισπανίας.

Σαφές μήνυμα στις αγορές να ενεργήσουν αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης έδωσαν οι χώρες της ευρωζώνης, δήλωσε αναφορικά με το δανεισμό της Ισπανίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές

Υποθέσεις, Ολι Ρεν.

Κέρδισε η αξιοπιστία του ευρώ, υποστήριξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, για την απόφαση του Eurogroup να χορηγήσει δάνειο στην Ισπανία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Ισπανούς για τις συνέπειες που θα χει ο δανεισμός της χώρας, έσπευσε να σημειώσει ότι αποφεύχθηκε μια «εξωτερική παρέμβαση» για το σύνολο της οικονομίας.

«Η απόφαση για βοήθεια της Ισπανίας είναι καλή, αλλά θα χρειαστούν και άλλες για να επανέλθει η ανάπτυξη, για να έλθει ένα σχέδιο που θα ξαναδώσει εμπιστοσύνη στους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό.

Στην Ισπανια ανάμεικτες είναι οι αντιδράσεις στα ΜΜΕ, ικανοποιημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για το γεγονός ότι αποφεύχθηκε «εξωτερική παρέμβαση» για το σύνολο της οικονομίας.

Α984 με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα:

80 δισ χρειάζεται το τραπεζικό σύστημα της ΙσπανίαςFitch: Υποβάθμιση Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Βελγίου, ΣλοβενίαςΣαρωτική νίκη του Λαικού Κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας

Ιρλανδία: «Συμφωνία σαν της Ισπανίας» | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα