Ελληνική Τρόικα – Μνημόνιο και ξερό ψωμί

Οι μάσκες έπεσαν . Η Ελληνική τρόικα Σαμαρά , Βενιζέλου , Κουβέλη , προχωρά ακάθεκτη στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου και των καταστρεπτικών συνεπειών του για την κοινωνία .

Η μνημονιακή κυβέρνηση, δια του διορισμένου, μη εκλεγμένου υπουργού οικονομικών , έχει θέσει σαν απόλυτη προτεραιότητα

της :

(α) τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων (νεοφιλελεύθερο δόγμα), χωρίς απολύτως καμία στρατηγική και στη χειρότερη εποχή διεθνώς, καθώς επίσης

(β) την πιστή εφαρμογή του μνημονίου (δόγμα λιτότητας) – παρά το ότι, ο συνδυασμός των δύο αυτών «δεινών» οδηγεί με ασφάλεια στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία, στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή.

Ακόμη και αυτή η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής πέρασε στα αζήτητα , όχι φυσικά ότι θα έλυνε τα προβλήματα , αλλά τουλάχιστον θα αποτελούσε το άλλοθι της σημερινής κυβέρνησης για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης .

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις, ακόμα και του νερού, θα είναι η «ναυαρχίδα» των μνημονιακών πολιτικών που θα εφαρμοστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με ανυπολόγιστες συνέπειες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, βέβαια, θα συνεχιστεί το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

πηγή : http://aristerotetradio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Ελληνική ΤρόικαΜνημόνιο και ξερό ψωμί | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα