ΔΕΗ : 130.000 οι εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης

Στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ καθημερινά δημιουργούνται τεράστιες ουρές, όχι όμως για εξόφληση λογαρισμών, αλλά για διακανονισμό των χρεών, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, βρίσκονται σε μια τέτοια οικονομική κατάσταση που αδυνατούν πλέον να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους ρεύματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό

διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠΔΕΗ μόνο το Ελληνικό Δημόσιο χρωστά στην Επιχείρηση περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί αφού ο αριθμός των εντολών για διακοπή ηλεκτροδότησης φτάνει τις 130.000!

Κατά 18.278 αυξήθηκαν οι διακοπές ρεύματος τον Μάρτιο σε σχέση με εκείνες που πραγματοποιούνταν τον Ιανουάριο, καθώς ανήλθαν σε 25.256, έναντι 6.978 τον Ιανουάριο και 8.152 τον Φεβρουάριο, ενώ, σύμφωνα με την Επιχείρηση, οι αποκοπές συνέβαλαν στη βελτίωση του ρυθμού είσπραξης των λογαριασμών. Μάλιστα, τις 90.000 πλησιάζουν οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης το τελευταίο τρίμηνο για τους οφειλέτες της ΔΕΗ. Η οικονομική τρύπα που δημιουργείται στα ταμεία της ΔΕΗ φέρνει την επιχείρηση αντιμέτωπη με μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς το χρέος της είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να καταβληθούν μόνο για τοκοχρεολύσια από την Επιχείρηση περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική κατάσταση όπου βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν παρέχονται πλεόν σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Τέτοιες καταστάσεις έχουν το αντίστοιχό τους μόνο σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και πολέμου. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πώς η τριμερής συγκυβέρνηση, συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια γραμμή πολιτικής εξολόθρευσης του ελληνικού λαού, και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων κομματιών του που όμως όλο και διευρύνονται, και δεν υπάρχει ίχνος στοιχειωδών κοινωνικών αλλά και ανθρώπινων αντανακλαστικών που να αντιστρέψουν ριζικά όλη αυτή την κατάσταση.

Πόσες ακόμα αυτοκτονίες, πόσες ακόμα οικογένειες και άνθρωποι θα εξευτελίζονται ζώντας σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας και υποβάθμισης;

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

ΔΕΗ : 130.000 οι εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα