Αύριο διαδοχικές συναντήσεις Παπούλια με αρχηγούς κομμάτων


Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σε μία προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και αρχίζει άμεσα τις διαδικασίες. Η πρώτη συνάντηση είναι στις 12 το μεσημέρι με τους τρεις εντολοδόχους αρχηγούς, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, την γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο  Μιχαλολιάκο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου επέστρεψε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε ο κύριος Βενιζέλος, οι όποιες προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, συμφώνησαν στην ανάγκη για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε περίπτωση αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια νέων  εκλογών και διαλύει τη Βουλή.

Πηγή: Α984

Σχετικά άρθρα:

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτωνΣυνάντηση Παπούλια-Γιαννακίδη αύριο το μεσημέριΈκτακτο: ζήτησε συνάντηση από τον Παπούλια για αύριο ο Παπανδρέου και οι φήμες φούντωσαν

Αύριο διαδοχικές συναντήσεις Παπούλια με αρχηγούς κομμάτων | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα