Αίμα αλλά και χρήμα στην επιστροφή του «Σκοτεινού Ιππότη»

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν με ήρωα τον Batman μπορεί να σημαδεύτηκε από το τραγικό συμβάν της σφαγής δώδεκα ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 158 σε κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο. Ωστόσο, παρά την τραγωδία, το φιλμ κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του Αμερικανικού Box Office, φέρνοντας στα ταμεία εισπράξεις περίπου 160 εκατομμυρίων δολαρίων από την προβολή του

σε κινηματόγραφους στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι εισπράξεις αποτελούν ρεκόρ για ταινία που δεν είναι τρισδιάστατη και επισημάνουν ότι, δεδομένου του φονικού, είναι εκπληκτικό το ότι, «Ο σκοτεινός Ιππότης» βρέθηκε τελικά στις λίστα με τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες, από τις πρώτες κιόλας ημέρες προβολών .

Μέχρι στιγμής, οι πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες ήταν και οι δύο τρισδιάστατες. Ο λόγος για τους «εκδικητές» («The Avengers») και το «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου (μέρος 2ο)». Οι ταινίες, στις πρεμιέρες τους, συγκέντρωσαν 207 εκατομμύρια δολάρια και 169 εκατομμύρια αντίστοιχα. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις των ειδικών πάντως, η επιστροφή του «Σκοτεινού Ιππότη» θα έφερνε στα ταμεία έσοδα ύψους 173 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τις πρώτες προβολές του φιλμ στις σκοτεινές αίθουσες. Πληροφορίες αναφέρουν πως η παραγωγή της ταινίας στοίχισε συνολικά στην εταιρεία Warner Bros 250 εκατομμύρια δολάρια.

Λαμβάνοντας υπόψη το τραγικό γεγονός της Παρασκευής που μας πέρασε (20/7), οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τα μέτρα ασφάλειας, ενώ η εταιρία Warner ανέβαλε μερικές από τις στρατηγικές προώθησης του έργου. Ήδη ακυρώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι, ενώ ματαιώθηκαν και οι δημόσιες εμφανίσεις των πρωταγωνιστών σε Ιαπωνία και Μεξικό. Η Anne Hathaway που εμφανίζεται στην ταινία στο πλευρό του Christian Bale, δήλωσε στον Τύπο σχετικά: «Δε βρίσκω τα λόγια για να εκφράσω τη θλίψη μου. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου συνοδεύουν τα θύματα και τις οικογένειες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η επιμνημόσυνη δέηση, για τα θύματα της επίθεσης τελέστηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Ο δήμαρχος διάβασε ένα-ένα τα ονόματα των 12 νεκρών της επίθεσης, την ώρα που οι συγγενείς αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια. Στη συνέχεια μωβ μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφτηκε το προάστιο της Αουρόρα και συναντήθηκε με επιζώντες και οικογένειες των θυμάτων, στέλνοντας το μήνυμα ότι «από το σκοτάδι μία νέα φωτεινή μέρα θα ξημερώσει». Ο εικοσι τετράχρονος δράστης της επίθεσης, θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Έντοκη η επιστροφή φόρου, αλλά μόνο μέσω δικαστηρίων«Ακόμη περιμένω τον ιππότη μου»«Έκαψαν την αδελφή μου αφού πρώτα την έβαλαν να πιει ανθρώπινο αίμα»

Αίμα αλλά και χρήμα στην επιστροφή του «Σκοτεινού Ιππότη» | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα