«O Θεός μας έδωσε την πρόκριση»!

Με τη ψυχολογία στα ύψη θα πάει η Ελλάδα στην αναμέτρηση των προημιτελικών όπου πιθανότατα θα τη βρει αντιμέτωπη με τη Γερμανία.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2012 βλεπουν οι Έλληνες διεθνείς! Ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στη διοργάνωσης,

ενώ τις δηλώσεις του, συμμερίστηκε και ο Φερνάντο Σάντος!

Ο Κώστας Κατσουράνης ξεκινώντας στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του, πάντα πίστευαν στην πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012:«Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Είμαστε στους 8 για δεύτερη φορά σε μικρό διάστημα και είναι τεράστιος άθλος. Η αλήθεια είναι ότι κοιμηθήκαμε πολύ αργά λόγω του ενθουσιασμού μας! Νομίζω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Κλείσαμε τους χώρους όσο καλύτερα μπορούσαμε. Δεν απειληθήκαμε αρκετά. Επιτεθήκαμε για να αισθάνονται κάποιο κίνδυνο. Νομίζω δίκαια κερδίσαμε. Η επόμενη πρόκληση είναι το επόμενο παιχνίδι. Θα τα δώσουμε όλα και έχουμε και εμείς τις πιθανότητές μας. Δώσαμε χαρά στον κόσμο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή η φανέλα όλοι μας δίνουμε τα πάντα και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε επιτυχίες. Όλοι βάζουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα. Δώσαμε χαρά στον ταλαιπωρημένο κόσμο έστω και για ένα βράδυ να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Δεν έχουμε προτίμηση. Είτε είναι η Γερμανία είτε άλλη είναι το ίδιο. Είναι ένας προημιτελικός και ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχουμε προτίμηση. Αισθανόμαστε πολύ καλά στην Πολωνία. Οι Πολωνοί είναι ζεστοί άνθρωπο σε θέματα φιλοξενίας. Οι οπαδοί αν και λίγοι μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Μας ακολουθούν παντού. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Το να τους βλέπεις να χαμογελάνε μετά το ματς είναι ό,τι καλύτερο για εμάς.

Έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Δεν ψάχναμε επιβεβαίωση. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όλα είναι πιθανά. Έχουμε πετύχει αρκετά. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα με ένα μείγμα από νέους και έμπειρους ποδοσφαιριστές και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Δικαίως φτάσαμε στα προημιτελικά. Πάθος είχαμε σε όλα τα παιχνίδια. Απλά αμυνθήκαμε καλύτερα και για αυτό είδαμε μία ομάδα μέσα στο γήπεδο που δεν άφησε περιθώρια στους Ρώσους για να φτάσουν απειλητικά στο τέρμα μας».

Για την απάντηση του Σάντος στη Μέρκελ, είπε: «Η απάντηση του Σάντος τα λέει από μόνη της όλα. Νιώθω περήφανος για τον προπονητή, για όλους. Όλοι είμαστε δεμένοι μεταξύ μας. Ο Θεός μας έδωσε την πρόκριση. Χθες χρειάστηκε να παίξουμε πιο αμυντικά. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμόζεσαι και αυτό κάναμε και εμείς. Αυτό κάναμε και στα δύο πρώτα παιχνίδια, άσχετα αν δεν μπήκαμε καλά στο ξεκίνημα των αγώνων. Πριν έρθουμε το πιστεύαμε και πλέον έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μεταξύ μας λέγαμε ότι έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Μπορεί να το λέγαμε σε στυλ πλάκας, αλλά όλοι πιστεύαμε σε κάτι καλό. Η πρόκριση στους 8 είναι τεράστιο πράγμα».

Στη συνέχεια, αναφ

Keywords
Τυχαία Θέματα