Forthnet: Ζητά κούρεμα 25% από τη Superleague

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Forthnet βρίσκεται σε συζητήσεις με σειρά προμηθευτών (περιεχομένου, τηλεπικοινωνιακού υλικού κ.ά.) με στόχο την επαναξιολόγηση υφιστάμενων συμφωνιών ώστε “να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής”.

Μεταξύ αυτών και με τη διοργανώτρια αρχή του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για την τετραετή συμφωνία, ύψους 177,4 εκατ. ευρώ έως το 2015, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα συνόλου των

ομάδων και των αγώνων της Superleague.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση της Forthnet προς τη διοργανώτρια αρχή μείωσης κατά 25% επί του ποσού που καταβάλλεται για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ήτοι, τα 44,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που από το καλοκαίρι του 2011 προβλέπει η συμφωνία, να “προσαρμοστούν” στα επίπεδα των 33 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της η Superleague εμφανίζεται θετική να συζητήσει το αίτημα της Forthnet/Nova, ωστόσο θεωρεί το ποσοστό του 25% υψηλό και αντιπροτείνει μια μείωση του 10%. Ήδη συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Ξάνθη και Ατρόμητο, ώστε να διαπραγματευτεί με το συνδρομητικό κανάλι. Και οι δύο πλευρές, πάντως, εμφανίζονται θετικά διακείμενες ως προς την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας, δεδομένων των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών.

Nova Επίγεια

Οι επικεφαλής της Forthnet κατέστησαν σαφές, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση, πως αποτελούν προτεραιότητα για τη συνδρομητική πλατφόρμα τα δικαιώματα μετάδοσης του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, η συνδρομητές της Nova ανήλθαν σε 360 χιλιάδες πελάτες στο τέλος Μαρτίου του 2012, σημειώνοντας οριακή πτώση. Τα μοναδικά νοικοκυριά-συνδρομητές του ομίλου σταθεροποιήθηκαν στις 747 χιλιάδες, εκ των οποίων 140 χιλιάδες περίπου διαθέτουν συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η μείωση οφείλεται εν μέρει και στη διακοπή της αναλογικής επίγειας υπηρεσίας, όμως εκτιμάται ότι το λανσάρισμα της επίγειας ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης DTT (Nova Επίγεια), που θα εξυπηρετήσει σταδιακά τους αναλογικούς συνδρομητές θα συνδράμει στην εκ νέου αύξηση της συνδρομητικής βάσης. Η Nova Επίγεια σε πρώτο στάδιο θα καλύψει Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ μέχρι το τέλος του έτους το ποσοστό κάλυψης αναμένεται να φτάσει το 78%.

Συγχρόνως, η διοίκηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα αμυντικό πλάνο ώστε να αντισταθμιστεί η επίδραση της κρίσης στις καταναλωτικές συνήθειες των νοικοκυριών. Έτσι αυξάνει τις προσπάθειες διαφοροποίησης των πηγών εσόδων του – σε τηλεπικοινωνίες και συνδρομητική τηλεόραση – δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση διαφημιστικής δαπάνης και στην αύξηση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες. Ήδη στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα έσοδα από εταιρικούς πελάτες αυξήθηκαν κατά 24%, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Nova: Νέα πρόταση για ψυχαγωγία στο σπίτιΣυνεργασία Forthnet-EpsonΑπόλυτη οικιακή ψυχαγωγία από την Epson και τον Όμιλο Forth
Keywords
Τυχαία Θέματα