Τι συζήτησαν Σαμαράς - Καραμανλής

Και με τη βούλα... μόνη της η Ντόρα. Μήνες τώρα διαβάζαμε για τους Καραμανλικούς που 'ξεσπάθωσαν' μέσα στη Νέα Δημοκρατία και χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τον πρώην πρωθυπουργό, απειλούσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Ο Αντώναρος να στέλνει μηνύματα από τον Οκτώβριο ότι κάτι θα συμβεί. Περιμέναμε να συμβεί αυτό το κάτι, αλλά τίποτε. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και αυτοδιοριζόμενος εκπρόσωπος του κ. Καραμανλή είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να κάνει καριέρα μέντιουμ ούτε

καφετζούς. Θα τον πάρουν με τις πέτρες.
Ο Ευρ. Στυλιανίδης, άλλος... Καραμανλικός αυτός, έλεγε ακόμη και μέσα στη Βουλή ότι έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 'Περιμένετε και θα δείτε', τόνισε στους συνομιλητές που έμεναν... αμίλητοι μπροστά στον μέγα προφήτη Ευριπίδη.
Κάθε φορά που κατατίθετο κάποια ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, κυρίως κατά επιλογών του οικονομικού επιτελείου, διαβάζαμε ότι πρόκειται για μίνι ανταρσία Καραμανλικών βουλευτών. Πότε ο Βλάχος, πότε ο Τζαμτζής, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, 'έπαιζαν' το χαρτί του Καραμανλικού για λίγα λεπτά δημοσιότητας.
Ακόμη και τότε γράφαμε ότι πιθανότατα μπορεί να μη γνωρίζει ο Καραμανλής τις κινήσεις ή δηλώσεις των βουλευτών που χρησιμοποιούν το όνομά του. Στο κάτω - κάτω, μπορείς να κατηγορήσεις για ένα σωρό πράγματα τον πρώην πρωθυπουργό, όμως, τέσσερα χρόνια τώρα δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή μέσα στη Νέα Δημοκρατία.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Βήμα αποκάλυψε το ραντεβού Ντόρας - Καραμανλή και όλοι σκέφτηκαν 'σκάβουν το λάκκο του Σαμαρά'. Προφανώς ήταν διακαείς πόθοι της Εξερευνήτριας η οποία ψάχνει να βρει αποστάτες αλλά δε βρίσκει.
Την Κυριακή, με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρωθυπουργός βάζει τα πράγματα στη θέση τους και λέει ότι οι σχέσεις του με τον κ. Καραμανλή είναι άριστες κι ότι πρόσφατα συναντήθηκε μαζί του. Σύμφωνα με το Βήμα, το ραντεβού έγινε έπειτα από ένα τηλεφώνημα του ίδιου του κ. Καραμανλή ο οποίος διαβεβαίωσε τον Αντ. Σαμαρά ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις διαρροές και ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις κινήσεις των λεγόμενων Καραμανλικών.
Η συνάντηση έγινε σε μια ψαροταβέρνα και εκεί λύθηκαν όποιες παρεξηγήσεις υπήρξαν, το κλίμα ήταν άριστο με τον πρώην πρωθυπουργό να λέει ότι ακόμη και αν δεν επικροτεί κάποιες κυβερνητικές θέσεις δεν είναι αυτός που θα προκαλέσει πρόβλημα.
Αν ισχύουν όσα λέει το ρεπορτάζ οι δύο πολιτικοί τα είπαν σε άριστο κλίμα, ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι δεν παίζει παιχνίδια που ενισχύουν την εσωστρέφεια και γενικώς ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα.
Προφανώς και οι κινήσεις αποσταθεροποίησης δεν προαναγγέλλονται. Προφανώς και οι πολιτικές διεργασίες σε ένα κόμμα δεν βγαίνουν πρώτα στα κανάλια και τις εφημερίδες και ύστερα συμβαίνουν. Και βεβαίως κανείς δε θέλει να πιστέψει ότι ορισμένοι (πλην μιας) μέσα στη Νέα Δημοκρατία θα ρίξουν την κυβέρνηση χωρίς εκλογές, αίροντας την εμπιστοσύνη τους στον Αντ. Σαμαρά.

Πηγή: www.antinews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα