Νέα στοιχεία για τα «χρυσές μίζες»

11:33 2/1/2014 - Πηγή: RedAlert

Νέα στοιχεία για τα «χρυσές μίζες»
Ετοιμοι να συνεργαστούν με τις δικαστικές Αρχές εμφανίζονται οι δύο νέοι κατηγορούμενοι για τα «χρυσά συμβόλαια» στα εξοπλιστικά προγράμματα, τους οποίους κατονόμασε στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Από το περιεχόμενο της απολογίας τους και τα χαρτιά που θα ανοίξουν οι αντιπρόσωποι γερμανικών εταιρειών Παναγιώτης Ευσταθίου και Δημήτρης Παπαχρήστος θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Νομικοί κύκλοι μάλιστα λένε πως «αν οι κατηγορούμενοι εισφέρουν νέα

στοιχεία στις ανοιχτές ανακρίσεις, οι έρευνες θα προχωρήσουν σε βάθος και από την Ευελπίδων θα περάσουν νέα πρόσωπα ως κατηγορούμενοι που μέχρι σήμερα μένουν στο απυρόβλητο».
Και ενώ οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Σπύρος Γεωργουλέας περιμένουν να ακούσουν όσα έχουν να πουν οι κατηγορούμενοι για τη διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας ανακοίνωσαν ότι επέστρεψαν στην Ελλάδα τα πρώτα χρήματα από τις μίζες που κατά ομολογία του είχε δεχθεί ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών. «Η επιστροφή στο ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 ευρώ επιβεβαιώνει εμπράκτως τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεών του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας», επισημαίνουν οι υπερασπιστές του κατηγορουμένου, ο οποίος με την ομολογία του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Και, όπως λένε, «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό». Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα που επεστράφησαν στο ελληνικό Δημόσιο θα διατεθούν στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Τη σκυτάλη των απολογιών παίρνει πρώτος σήμερα ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος φέρεται ότι δωροδόκησε τον Αντώνη Κάντα, ενώ αύριο απολογείται ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε δώσει μίζα στο ίδιο πρόσωπο 750.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του Π. Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πρώτη στιγμή που το όνομα του εντολέα του μπήκε στο κάδρο της υπόθεσης δηλώνει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει το έργο της Δικαιοσύνης. Το ίδιο λέει και ο συνήγορος του Δ. Παπαχρήστου, Αλέξανδρος Παπαντωνίου, υποστηρίζοντας όμως ότι ο κατηγορούμενος που υπερασπίζεται αντιμετωπίζει από το 1992 σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει συμπτώματα αμνησίας. Ολα αυτά όμως θα εκτιμηθούν από τους ανακριτές και τους εισαγγελείς οι οποίοι θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη των δύο κατηγορουμένων.
Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα