Το Samsung Galaxy Core Advance φέρνει νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο smartphone μεσαίας κατηγορίας, το Galaxy Core Advance. Με ένα 1.2GHz dual core επεξεργαστή, 1GB RAM, μια οθόνη 4.7 ιντσών WVGA, 2.000 mAh μπαταρία και το Android 4.2 Jelly bean, το Galaxy Core Advance δεν ξεχωρίζει και

πολύ από την άποψη των προδιαγραφών. Αλλά η Samsung φέρνει μια σειρά από νέες επιλογές προσβασιμότητας σε αυτή τη συσκευή, σχεδιασμένες ώστε να είναι πιο εύκολο στη χρήση για τους ανάπηρους χρήστες και σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Μια νέα οπτική λειτουργία σάρωσης χρησιμοποιεί την κάμερα για να αναγνωρίσει το κείμενο και διαβάζει φωναχτά. Ένα νέο χαρακτηριστικό ανίχνευσης του φως μπορεί να ανιχνεύσει την κατεύθυνση και την ένταση του φωτός. Μια στιγμιαία εγγραφής φωνής εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν γρήγορες φωνητικές σημειώσεις. Το “Screen curtain” επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί με μια μαύρη οθόνη, για να εξασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής και να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Μια εφαρμογή της κάμερας με φωνητική καθοδήγηση μπορεί επίσης να παρέχει ηχητικές πληροφορίες σχετικά με την εικόνα που λαμβάνεται, για παράδειγμα, δίνει τον αριθμό των προσώπων που ανιχνεύονται στην εικόνα.

Το Galaxy Core Advance ότι έχει ένα μαλακό στην αφή πλαστικό στο πίσω μέρος, σαν το Galaxy Note 3, στη θέση του γυαλιστερού πλαστικού που συχνά βλέπουμε στα Samsung smartphones και ένα φυσικό κουμπί στο μπροστινό μέρος της συσκευής, προφανώς για να επιτρέπει στους χρήστες να το αισθάνονται πιο εύκολα πριν το πιέσουν. Η Samsung λέει Galaxy ότι το Galaxy Core Advance θα διατεθεί σε μπλε και λευκό χρώμα στις αρχές του 2014 σε άγνωστη τιμή προς το παρόν.

Πηγή : androidcentral.com

Keywords
Τυχαία Θέματα