Το Motorola Xoom χακαρίστηκε από παιδια απο την Αιθιοπία που δεν μπορούν να διαβάσουν και χωρίς οδηγίες

21:15 4/11/2012 - Πηγή: TechFan

Το Motorola Xoom είναι ένα από τα πιο εύκολα tablets να χακαριστούν. Πραγματικά είναι τόσο εύκολο που αναλφάβητα παιδιά απο την Αιθιοπία μπορούν να το κάνουν. Ναι σωστά διαβάσατε. Περίπου πέντε μήνες πριν, το OLPC Project αποφάσισε να κάνει ένα μικρό πείραμα. Επέλεξαν ένα χωριό στην Αιθιοπία, όπου το ποσοστό αλφαβητισμού ήταν

σχεδόν 0% και αποφάσισε να δώσει μερικά Motorola Xooms εκεί. Στα tablets υπήρχε λογισμικό που είχε ως στόχο να διδάξει τα παιδιά πώς να διαβάσουν. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν δόθηκαν οδηγίες. Αφήσαν απλά τα tablets στην πλατεία του χωριού και έφυγαν.

Τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά και εκπληκτικά. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ένα παιδί είχε ανοίξει το κουτί και είχε βρει τον τρόπο για να ενεργοποιήσει το Xoom. Εντός πέντε ημερών, τα παιδιά χρησιμοποιούσαν σχεδόν 50 εφαρμογές κάθε μέρα το καθένα. Δύο εβδομάδες αργότερα, τα παιδιά τραγουδούσαν την αλφάβητο στα αγγλικά. Στους πέντε μήνες, θα χακάρουν τα Motorola Xooms και έτσι μπορούσαν να ενεργποιήσουν τη φωτογραφική μηχανή, η οποία είχε απενεργοποιηθεί από το OLPC.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτά τα παιδιά ήταν τελείως αγράμματα. Ακούγεται σαν αστείο αλλά αυτό πραγματικά συνέβη. Τα Xooms φορτώθηκαν με ένα προσαρμοσμένο λογισμικό που ονομάζεται Nell. Το Nell δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες να μάθουν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για Nell σε αυτή την δημοσίευση.

Ο Νίκολας Νεγκροπόντε, ιδρυτής της OLPC ποτέ δεν ανέφερε αν το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία ή όχι. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα παιδιά απο την Αιθιοπία μάθανε την αλφάβητο στα αγγλικά αλλά και να χακάρουν το Android  εμείς σίγουρα θα το θεωρήσουμε επιτυχές.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : dvice.com

Keywords
Τυχαία Θέματα