Οι ταμπλέτες μπορεί να ξεπεράσουν τις πωλήσεις φορητών PC μέχρι το τέλος του 2013

10:49 29/5/2013 - Πηγή: TechFan

Σύμφωνα με την International Data Corporation, οι ταμπλέτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις φορητών PC μέχρι το τέλος του 2013. Η είδηση ​​έρχεται ως μέρος των τριμηνιαίων μετρήσεων tablet της IDC, η οποία εξετάζει τις πωλήσεις των ταμπλετών σε όλο τον κόσμο. Ακόμα, η έκθεση αναφέρει ότι οι πωλήσεις ταμπλετών θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το σύνολο της αγοράς PC από το 2015.

“Οι ταμπλέτες ξεπερνώντας τους φορητούς το 2013

και συνολικά τα PCs το 2015, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη στάση των καταναλωτών σχετικά με τους υπολογιστές, τις εφαρμογές και τα οικοσυστήματα τους. Η IDC εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι προσωπικοί υπολογιστές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή των υπολογιστών, ειδικά στο χώρο των επιχειρήσεων », δήλωσε ο Ryan Reith, programme manager for IDC’s Mobility Trackers.

Θα υπάρχει πιθανόν μια αγορά για εκείνους που απαιτούν εξαιρετικά ισχυρές λύσεις επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά όταν πρόκειται για φορητές συσκευές αν τα αποτελέσματα της IDC είναι σωστά, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πλέον για φορητούς υπολογιστές για την καθημερινή χρήση.

Η IDC αναφέρει ακόμα ότι αυτό το τρίμηνο έχει δει μια μεγαλύτερη στροφή προς τις μικρότερες ταμπλέτες, με τις 8ιντσών να γίνονται όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή αρέσει πολύ η εξαιρετικά προσιτή Nexus 7. Οι καταναλωτές που παραδοσιακά θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα φθηνό φορητό υπολογιστή ως ένα μέσο για να συνδεθούν με το διαδίκτυο μπορεί τώρα να στρέφονται σε μικρότερες επιλογές ταμπλετών αντ ‘αυτού.

Πηγή : pocket-lint.com

Keywords
Τυχαία Θέματα