Η Nokia ανακοίνωσε 8,8 εκατομμύρια συσκευές Lumia πουλήθηκαν στο 3ο τρίμηνο

Η Nokia σήμερα ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της, όπως και ότι έχει πουλήσει 8,8 εκατ. Lumia συσκευές για το 3ο τρίμηνο. Η Nokia ανέφερε ότι οι πωλήσεις φτάσανε τα 5,66 δισ. ευρώ και τα κέρδη τα 118 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Nokia έχει κέρδος για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά το προηγούμενο τρίμηνο είχε απώλειες των 114 εκατ. ευρώ, και για

το ίδιο τρίμηνο του περασμένου χρόνου είχε απώλειες 564 εκατ. ευρώ.

Η Nokia έχει καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις των Lumia Windows phone συσκευών τους από 7,4 εκατ. το 2ο τρίμηνο στα 8,8 εκατομμύρια, ενώ οι πωλήσεις για το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ήταν 2,9 εκατ. Φυσικά, τα πράγματα θα αλλάξουν για την Nokia στο μέλλον, καθώς το mobile τμήμα της είναι να αγοραστεί από τη Microsoft σε μια συμφωνία αξίας $ 7.200.000.000 δολαρίων.

Η Nokia θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα της Nokia και Microsoft θα αναλάβει το Lumia εμπορικό σήμα της Nokia, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα δούμε πια Windows Phone smartphones από τη Nokia . Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με τη Microsoft, η Nokia θα είναι σε θέση να παράγει τηλέφωνα από το 2016 και μετά, βέβαια αυτά δεν θα είναι τα smartphones που βλέπουμε από την εταιρεία σήμερα.

Πηγή : geeky-gadgets.com

Keywords
Τυχαία Θέματα