Η Microsoft ρίχνει τις τιμές μερικών Windows 8 συσκευών

22:54 3/4/2013 - Πηγή: TechFan

Η Microsoft έχει πάρει το μαχαίρι και κόβει τις τιμές πολλών Windows 8 υβριδικών συσκευών που διατίθενται μέσω του Microsoft Store της. Αν και είναι δύσκολο να εντοπίσουμε την αιτία για τις μειώσεις των τιμών, αυτό θα επηρεάσει την απροθυμία των mainstream καταναλωτών να αγοράσουν το νέο διπλο

UI των PC της Microsoft. Οι συσκευές που έχουν λάβει μια σημαντική μείωση των τιμών περιλαμβάνουν το Toshiba Satellite Convertible Ultrabook (σε $ 799 από $ 1.149), το HP Envy x2 (σε 599 δολάρια από 849 δολάρια) και το Samsung Ativ Smart PC (σε $ 999 από $ 1199).

Τα δεδομένα από την IDC έδειξαν ότι μετά την κυκλοφορία των Windows 8 στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, οι πωλήσεις των υπολογιστών την σεζόν των διακοπών μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από διάστημα πέντε ετών. Τυπικά, η άφιξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft οδηγεί σε μια άνοδο των πωλήσεων. Για την βιομηχανία του PC ήδη η στασιμότητα στο 4,5 τοις εκατό κατά το 2012, με το αμφιλεγόμενο λειτουργικό σύστημα, το οποίο δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις δυνατότητες αφής, απέδωσε χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις πωλήσεις.

Ένα διευθυντικό στέλεχος της Samsung παρομοίασε πρόσφατα το λανσάρισμα των Windows 8 με τα Windows Vista λέγοντας ότι απέτυχαν να “ενισχύσουν τη ζήτηση για υπολογιστές” και ότι “η προηγούμενη έντονη πίεση από την Intel και τη Microsoft για λεπτότερα ultrabooks απλά απέτυχε λόγω της λιγότερο ανταγωνιστικής Windows πλατφόρμας“.

Περαιτέρω προβλήματα δημιουργήθηκαν μεταξύ της Microsoft και των συνεργαζόμενων κατασκευαστών hardware όταν αποκάλυψε και κυκλοφόρησε τη δική της hardware Windows 8 συσκευή με την μορφή του ριζοσπαστικού Surface tablet PC. Η Acer ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής στο θέμα αυτό υποστηρίζοντας ότι το Surface θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση της Microsoft με τους OEM συνεργάτες της. Ο Oliver Ahrens, ανώτερος αντιπρόεδρος της Acer και πρόεδρος για την Ευρώπη πρόσθεσε επίσης ότι «αντί να βελτιώνεται η εμπειρία του χρήστη με τα Windows 8, ανοίγουν ένα νέο πεδίο μάχης“, πιστεύοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα “αποπροσανατολισμό εσωτερικά για την Microsoft“.

Πηγή : electronista.com

Keywords
Τυχαία Θέματα