Η Google λανσάρει το Android για ρολόγια και άλλες φορετές συσκευές

13:39 19/3/2014 - Πηγή: TechFan

Το Android επεκτείνεται πέρα από τα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες και σε "φορετά" συστήματα. Τα Google Glass ήδη τρέχουν μια έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Google, αλλά τώρα η εταιρεία επεκτείνει το Android

σε smartwatches και άλλες συσκευές που δεν μπορούν να έχουν το χώρο της οθόνης ή την επεξεργαστική ισχύ που διατίθεται σε ένα smartphone.

Το περιβάλλον χρήστη έχει επανασχεδιαστεί για μικρές συσκευές και το Android για wearables χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό φωνής, gesture και συναφήςπληροφορίες, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πατήσετε σε ένα μικροσκοπικό πληκτρολόγιο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε στον καρπό σας για να διαβάσετε ένα εισερχόμενο μήνυμα κειμένου και να ανταποκριθείτε μιλώντας με το ρολόι σας. Μπορείτε να απορρίψετε ειδοποιήσεις με ένα κτύπημα ή να πατήστε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι demo φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν μια σχεδιαστική γλώσσα που είναι πολύ παρόμοια με το Google Now σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Το Google έχει διαθέσει μια developer preview που επιτρέπει στους προγραμματιστές Android εφαρμογών να κάνουν ικανό το λογισμικό τους να συνεργαστεί με τα Android smartwatches. Έτσι, όπως κάθε "έξυπνη" πλατφόρμα, στο νέο λογισμικό θα μπορούσαν να προστεθούν νέες λειτουργίες.

Η εταιρεία λέει ότι δουλεύει με τις Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung και άλλες εταιρείες hardware για να ξεκινήσουν το Android "φορετά" συστήματα το 2014.

Πηγή: liliputing.com

Keywords
Τυχαία Θέματα