Ανακοινώθηκε το συνδρομητικό πρόγραμμα του YouTube

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα συνδρομητικών καναλιών ανακοίνωσε σήμερα το YouTube, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η κορυφαία ιστοσελίδα αναπαραγωγής βίντεο τόνισε πως ένας μικρός αριθμός δημιουργών υλικού θα προσφέρει το περιεχόμενό του έναντι συνδρομής που θα ξεκινά από 0,99 δολάρια το μήνα, με το κάθε κανάλι να είναι υποχρεωμένο να προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Οσοι θέλουν να κάνουν

ετήσια συνδρομή θα έχουν και τη σχετική έκπτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥouTube, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί τμήμα μίας γενικότερης προσπάθειας συγκέντρωσης περισσότερων εσόδων για τους δημιουργούς των βίντεο που κατακλύζουν την ιστοσελίδα και πλέον ζητούν «μεγαλύτερη ευελιξία» στην οικονομική πολιτική. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί, βέβαια, είναι τι ποσοστό της συνδρομής θα πηγαίνει στους δημιουργούς.

Οι συνδρομητές θα μπορούν να πληρώνουν μέσω πιστωτικών καρτών ή της υπηρεσίας Wallet της Google, στην οποία ανήκει το Youtube. Στα κανάλια που συμπεριλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι το National Geographic Kids, το Acorn, το Ultimate Fighting Championship, το Sesame Street και το Fix My Hog Premium.

Η εταιρεία υπόσχεται πως «αυτή είναι μόνο η αρχή», καθώς στις ερχόμενες εβδομάδες θα εμφανίσει ακόμα περισσότερα κανάλια επί πληρωμή, εξασφαλίζοντας πως οι χρήστες θα μπορούν να τα ανακαλύψουν. Η θέαση των καναλιών θα είναι δυνατή σε τηλέφωνα, tablets, PC και συνδεδεμένες με την υπηρεσία τηλεοράσεις.

Με αυτή την κίνηση, το YouTube και η Google αρχίζουν να κινούνται στα βήματα υπηρεσιών όπως το Netflix, το Hulu και η Amazon, που ήδη προσφέρουν τηλεοπτικές συνδρομητικές υπηρεσίες.

Ανακοινώθηκε το συνδρομητικό πρόγραμμα του YouTube

Keywords
Τυχαία Θέματα