Tο iPad κατέχει σχεδόν το 70% στην παγκόσμια αγορά tablet

Ότι το iPad είναι η πιο επιτυχημένη ταμπλέτα δεν χρειαζόταν καμία έρευνα να μας το αποδείξει.

Αυτό που, ίσως, δεν γνωρίζαμε είναι ότι το μερίδιο της Apple στην παγκόσμια αγορά των tablets, αγγίζει το 69,6%. Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της iSuppli το μερίδιο της Apple στις ταμπλέτες, έχει σχεδόν φτάσει τα υψηλότερα επίπεδά του (70% το πρώτο τρίμηνο του 2011) με

την εταιρία να έχει πουλήσει 17 εκατομμύρια συσκευές για το τρίμηνο που μας πέρασε. Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε αύξηση 44,1% από τα 11,8 εκατομμύρια που είχε πουλήσει το πρώτο τρίμηνο, με το ποσοστό να αγγίζει το 69,6%.
Αν σαν μπερδέψαμε με τους αριθμούς, παρακάτω ακολουθεί η εικόνα με τις αναλυτικές πωλήσεις της εταιρίας τα πρώτα δύο τρίμηνα του έτους που διανύουμε.

Κάπου εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην δεύτερη θέση βρίσκεται η μεγαλύτερη “αντίπαλος” της Apple, η Samsung αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά στις πωλήσεις. Έτσι, έχουμε την Κορεάτικη εταιρία να ανεβάζει τις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο του 2012 από 2.19 εκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου στα στα 2.25 εκατομμύρια για το δεύτερο τρίμηνο αλλά με χαμηλότερο μερίδιο αγοράς από 10.8% σε 9.2%.

Tο iPad κατέχει σχεδόν το 70% στην παγκόσμια αγορά tablet

Keywords
Τυχαία Θέματα