Review: X-COM Enemy Unknown

Τα φαινόμενα απατούν…

Πριν μερικά χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια που βασίζονταν στην στρατηγική είχαν επικρατήσει στο χώρο της βιομηχανίας του gaming. Βέβαια, τότε τα pc θεωρούνταν η πιο καλή αλλά και η πιο διαδεδομένη παιχνιδομηχανή έναντι των άλλων κονσολών που υπήρχαν τότε. Η θεματολογία όλων αυτών των παιχνιδιών περιλάμβανε σχεδόν τα πάντα από χώρες, λαούς, θρησκείες και εποχές. Ιππότες, samurai, στρατιώτες και εξωγήινοι ήταν στην διάθεση του παίκτη να τους κάνει ότι αυτός

θέλει ώστε να του φέρουν την νίκη ή απλά να τον οδηγήσουν σε πανωλεθρία.

Επειδή όμως ο τομέας των παιχνιδιών στρατηγικής είναι πολύ μεγάλος, ας επικεντρωθούμε καλύτερα στην σειρά X-COM που πρόσφατα η 2K μαζί με την Firaxis κυκλοφόρησε το X-COM Enemy Unknown. Ο συγκεκριμένος τίτλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ενώ είναι βγαλμένος από το παρελθόν, περιλαμβάνει τόσες πολλές τεχνικές ενός συγχρόνου παιχνιδιού στρατηγικής που όχι μόνο δεν πρέπει να το χαρακτηρίζουμε παλιομοδίτικο αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι βρίσκετε σε έναν δρόμο πρωτοποριακό και πολύ ενδιαφέρον.

Η 2K πριν έναν χρόνο περίπου είχε ανακοινώσει ότι ένας νέος τίτλος X-COM που θα ήταν first person shooter είχει ξεκινήσει να δημιουργείτε από την ίδια. Το θέμα που προέκυψε όμως ήταν η απογοήτευση που έδειξε ένα μεγάλο μέρος των gamers καθώς όλοι είχαν γνωρίσει την σειρά, ως σειρά με παιχνίδια στρατηγικής “εξαίρεση αποτελεί το X-COM: Alliance που θα ήταν και αυτό first person shooter αλλά τελικά όλο το project ακυρώθηκε” και επειδή η 2Κ είναι μια μεγάλη εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών και μόνος στόχος της είναι το κέρδος, ανακοίνωσε και την κυκλοφορία του X-COM Enemy Unknown που είναι ένα turn based strategy game. “Στο άκουσμα αυτής της κατηγορίας αναρωτήθηκα.. καλά επειδή έχουν καιρό να κυκλοφορήσουν τίτλο της σειράς X-COM έπρεπε να ήταν και turn based παιχνίδι;” Τελικά μόνο ζημιωμένοι δεν βγήκα οι άνθρωποι της 2Κ και της Firaxis καθώς όπως ήδη αναφέραμε μιλάμε για έναν ξεχωριστό τίτλο.

Το εξαιρετικό σενάριο του παιχνιδιού…

Πόσες φορές έχουμε δει ταινίες και έχουμε παίξει παιχνίδια που έχουν ως θεματολογία την εισβολή των εξωγήινων; “Εγώ τουλάχιστον, έχω χάσει το μέτρημα!”. Το X-COM Enemy Unknown έχει ακριβώς αυτήν την πλέον υπερβολικά συνηθισμένη θεματολογία με αποτέλεσμα μια σχετική αδιαφορία για τον τίτλο, υπήρξε αρχικά.

Το X-COM Enemy Unknown χωρίς άσκοπα και χρονοβόρα εισαγωγικά βίντεο, μας πηγαίνει στην ουσία του παιχνιδιού με ένα πλούσιο tutorial που έχει εφαρμοστεί τέλεια μέσα στο παιχνίδι, μάλιστα με τέτοιον τρόπο που ο παίκτης δεν μπορεί να κάνει το διαχωρισμό tutorial και campaing. Τα κλισέ του τύπου, ήρθαν οι εξωγήινοι και η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης αλλά όλα τα έθνη ενώνονται για την αντιμετώπιση της απειλής και ιδρύουν μια στρατιωτική οργάνωση με ειδικούς στρατιώτες και επιστήμονες, δεν μπορούμε να τα γλιτώσουμε αλλά μετά από όλα αυτά το σενάριο ξε

Keywords
Τυχαία Θέματα