Review: It’s always sunny in Philadelphia

Πώς είναι τα Φιλαράκια; ΚΑΜΙΑ σχέση!!!

Έχεις γυρίσει κουρασμένος από τη δουλειά/το πανεπιστήμιο/την ουρά του ΟΑΕΔ. Θέλεις απλά να κάνεις ένα μπανάκι, να τσιμπήσεις κάτι και να χαλαρώσεις βλέποντας μια σειρά. Χρειάζεσαι κάτι σύντομο γιατί από την κούραση μπορεί να πάρεις και έναν υπνάκο. Οπότε αποκλείονται οι 45-50λεπτες σειρές. Δεν θέλεις να σκεφτείς πολύ, οπότε αποκλείονται όλες οι θεματικές πλην των κωμωδιών. Θέλεις κάτι…πως να το πω για να το καταλάβεις…για κάψιμο! Κάτι για να γελάς σαν ηλίθιος

ή ενίοτε να απορείς με αυτά που βλέπεις και τελικά να γελάς σαν ηλίθιος. Ε, μην ψάχνεις άλλο, σου βρήκα την κατάλληλη σειρά. It’s always sunny in Philadelphia.

Μπορώ να διαβάσω τη σκέψη σας. Η προσωπική μου μαρτυρία δεν σας αρκεί. Έχετε ακούσει κι άλλους να σας προτείνουν σειρές για “κάψιμο” και οι προσδοκίες σας έπεσαν στον Καιάδα (της Σπάρτης, όχι τον άλλο…) μόλις πατήσατε το play στον πιλότο. Εντάξει λοιπόν, δεν θα πω περισσότερα. Απλά θα παραθέσω μερικούς τίτλους επεισοδίων της σειράς: “Charlie has cancer”, “Charlie got molested”, “Sweet Dee’s dating a retarded person”, “Who pooped the bed?” Νομίζω ότι αρκούν έτσι; Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για κωμωδία.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην Φιλαδέλφεια; Όχι, όχι, η σειρά δεν ασχολείται με την άσχημη αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ, δεν μιλάμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια αγεωγράφητοι! Βρισκόμαστε σε μια από τις ιστορικότερες πόλεις των ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια κακόφημη συνοικία όπου 2 αδερφικοί φίλοι έχουν μια irish pub. Επειδή όμως το μαγαζί τους δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση, συζητούν και “φιλοσοφούν” σχετικά με τα πάντα. Αλλά όχι, αυτό δεν τους αρκεί. Αναλαμβάνουν και δράση! Όταν το κάνουν επιστρατεύουν όλο το θράσος και την άγνοια κινδύνου που μπορεί να έχει ένα ανθρώπινο ον. Κυρίως όμως επιστρατεύουν όλη τη βλακεία τους και αυτό βγάζει στην οθόνη πολλές αστείες καταστάσεις, περισσότερες άβολες καταστάσεις και αν μη τι άλλο, εγγυάται το κάψιμο που λέγαμε παραπάνω για τον τηλεθεατή.

Ήρωες είναι οι 2 φίλοι, ο ωραιοπαθής Dennis και ο χαζοβιόλης Mac. Μαζί τους η Dee, αδερφή του Dennis και φυσικά ο Charlie που στο πρόσωπό του συμπυκνώνει το μεγαλύτερο μέρος των αστείων/άβολων/ηλίθιων στιγμών που απολαμβάνουμε στις οθόνες μας. Στην 2η season, προστίθεται στην παρέα ο Frank, πατέρας των Dennis και Dee, τον οποίο ενσαρκώνει απολαυστικά ο Danny De Vito και σίγουρα δίνει άλλον αέρα στην υποτονική πρώτη season.

Η σειρά βασίζεται κυρίως σε ένα τέχνασμα. Παίρνεις ένα θέμα, αρκετές φορές επίκαιρο, άλλες όχι. Βάζεις τους ήρωές σου να μιλάνε γι’ αυτό και να το βρίσκουν άξιο αλλαγής ή μίμησης. Μετά το τραβάς λίγο. Ύστερα το τραβάς περισσότερο. Στη συνέχεια το τραβάς κι άλλο. Έπειτα συνεχίζεις να το τραβάς μέχρι να χάσεις τον έλεγχο! Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά επεισόδια τελειώνουν δίνοντάς σου την αίσθηση ότι οι σεναριογράφοι απλά δεν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι άλλο για να το χοντρύνουν περισσότερο οπότε απλά έριξαν τους τίτλους τέλους! Η σειρά χαρακτηρίζεται επίσης από μερικά sub plots που εξελίσσοντ

Keywords
Τυχαία Θέματα