Review: Inversion

Αυτά παθαίνεις  όταν παίζεις με τους νόμους της φύσης.

Η πρωτοτυπία είναι ένας δρόμος ανηφορικός και δύσκολος. Πλέον, στο χώρο του gaming δεν βλέπουμε συχνά αξιόλογες προσπάθειες όσο αναφορά την πρωτοτυπία και αυτό επειδή τα μεγάλα studios αλλά και οι εταιρίες που κρύβονται από πίσω, φοβούνται την αποτυχία. Μια αποτυχία για τους μεγάλους κολοσσούς όπως την EA και την Activision μπορεί απλά να τους επιφέρει μια μικρή οικονομική επιβάρυνση, αλλά τα μικρότερα

studios δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια. Μια αποτυχία γι’αυτούς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και το κλείσιμο της ίδιας της εταιρίας τους, οπότε η πρωτοτυπία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι εταιρίες που έχουν πρωτότυπες ιδέες και επιδιώκουν να τις υλοποιήσουν. Η Saber Interactive φέτος μετά από πολλές, καθυστερήσεις τελείωσε το πολυαναμενόμενο Inversion. Το Inversion έστρεψε τα βλέμματα όλων επάνω του, λόγω της θεματολογίας του. Ποιος μπορεί να πει ότι τον αφήνει παγερός αδιάφορο  η ιδέα και μόνο στο ότι θα μπορεί να χρησιμοποιεί την βαρύτητα ως όπλο σε ένα action-shooter παιχνίδι. Η ανυπομονησία που υπήρξε για τον τίτλο, μας δημιούργησε  πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες, οπότε δεν θα αρκούμασταν σε ένα μέτριο προϊόν.

“Η πρωτότυπη ιστορία του παιχνιδιού”

Το παιχνίδι χωρίς να μας ζαλίζει με άχρηστες παρουσιάσεις και ανούσιους διαλόγους, κάνει μια πολύ γρήγορη παρουσίαση των πρωταγωνιστών και αμέσως μας πετάει στην δράση και στο πιστολίδι. Το Inversion ασχολείται κυρίως με την εισβολή από κάποιους άγνωστους κανιβάλους με εξελιγμένη τεχνολογία που μπορούν να επηρεάσουν την βαρύτητα της γης. Μετά την εισβολή και αφού φυλακιστεί για ένα διάστημα από τους κανιβάλους ο πρωταγωνιστής μας με τον καλό του φύλο και συνάδελφο του, καταφέρνουν να αποδράσουν και να ξεκινήσουν την αναζήτηση της κόρης του πρωταγωνιστή μας. Σ’ αυτό το σημείο ξεκινάει το παιχνίδι αλλά  ταυτόχρονα, τελειώνει η ιστορία του παιχνιδιού. Τις υπόλοιπες 8-10 ώρες απλά θα τρέχετε και θα σκοτώνεται του αντιπάλους. Ενώ, το θέμα του Inversion είναι πολύ καλό και εύκολα μπορεί κάποιος να το αναλύσει και να βγάλει πολύ μεγάλη και πλούσια ιστορία για το παιχνίδι παρόλα αυτά το παιχνίδι μπορεί να παρομοιαστεί ως προς την νοοτροπία του με το lost (την σειρά). Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα σας δημιουργούνται ερωτήματα γύρω από τον κόσμο στον οποίο διαδραματίζεται τα γεγονότα αλλά τα ερωτήματα αυτά θα παραμείνουν αναπάντητα ακόμα και στο τέλος του παιχνιδιού.

Αίμα είναι αυτό;

Στον τεχνικό τομέα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η δουλεία που έχει γίνει είναι πολύ καλή. Αρκετά τοπία καταστρέφονται και διαλύονται. Οι καλύψεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν διαλύονται αλλά καταστρέφονται σε σημεία τέτοια ώστε να μην μπορεί να καλυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και με ασφάλεια στην ίδια κάλυψη. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ ρεαλιστικά και αληθοφανή. Βέβαια και στο τεχνικό τομέα αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως αργοπορημένα Text

Keywords
Τυχαία Θέματα