Motion Gaming

Και με μπόλικη θετική ενέργεια!

Ποιο είναι το αγαπημένο έπιπλο του σπιτιού σας; Το τραπέζι που τρώτε το φαγητό σας και προσφέρει στιγμές ευχαρίστησης; Ή μήπως το κρεβάτι, με τον ύπνο που υπόσχεται (και όχι μόνο);
Μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται για διαφημιστικό γκάλοπ μεγάλης αλυσίδας οικιακών επίπλων. Είναι μάλλον μια έρωτηση που έχει κάνει έμμεσα ή άμεσα στον εαυτό της η πλειοψηφία των σύγχρωνων gamers. Παλιότερα η απάντηση θα ήταν – φυσικά – ο καναπές…
Είναι κοινό “μυστικό” ότι εδώ και κάποια χρόνια η κατάσταση

αυτή έχει αλλάξει. Ο καναπές δεν είναι πλέον το κέντρο του gaming σύμπαντος, όπου τοποθετείται ο gamer και γύρω απ τον οποίο περιστρέφονται τα πάντα. Το motion gaming ήρθε να τον σηκώσει από αυτόν τον μεταφορικό ναό, να του προσφέρει συμπαίκτες δίπλα του και να του υποσχεθεί ότι αυτό που ήξερε σαν gaming, αλλάζει.
Πολλοί ασπάστηκαν την επανάσταση αυτή. Παρέες μαζεύτηκαν, και ψηφιακές μπάλες, κορίνες και ρακέτες χτυπήθηκαν εκατομμύρια φορές μέσω των διάφορων εκφάνσεων του motion gaming. Όπως κάθε τι που έχει επιτυχία, το καινούριο αυτό… μοτίβο υιοθετήθηκε από όλες τις hardware εταιρίες με σκοπό τη διεκδίκηση μερίδας από την πίτα της νέας μόδας.

Έτσι η νέα τάση εισβάλλει παντού. Προστίθεται σε παιχνίδια και τα εκτρέπει ώστε να ακολουθήσουν καινούριο δρόμο. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον γιγάντων όπως η Microsoft και τους ωθεί να σχηματίσουν την πολιτική τους γύρω από αυτό. Αλλάζει όντως το gaming και κάνει πλέον τους φίλους του καναπέ να ανησυχούν για το αγαπημένο τους έπιπλο και να διαμαρτύρονται…
Μέσα σε όλον αυτό των κυκεώνα, υπάρχει μια άλλη τάση που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται και γιγαντώνει, αλλά περνάει απαρατήρητη, μιας και η άμεση σχέση της με τον τρόπο gaming χειρισμού είναι δυσδιάκριτη.
Τα smartphones με τις εξελιγμένες οθόνες αφής εμφανίζονται σαν τις ποικιλίες άγριων μανιταριών μετά από βροχή και πουλάνε σαν τρελά. Γιγαντώνουν κι αυτά με τη σειρά τους άλλες εταιρίες hardware και υιοθετούνται για ολοένα και περισσότερες χρήσεις. Από τηλέφωνο και Αngry Birds, μέχρι image processing και διαχείρηση οικιακής ενέργειας. Όλα στο πιάτο μας λοιπόν με μερικές κινήσεις των δακτύλων μας. Όσο περισσότερες ενέργειες γίνεται να επιτευχθούν με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις και κόπο!
Ώπα….
Δε μας έπιασαν τα μεράκια, αλλά κάτι έρχεται σε αντίφαση εδώ. Από τη μια μεριά ο gamer δείχνει να θέλει να σηκωθεί από τον καναπέ. Να κουνήσει χέρια, πόδια, όσα περισσότερα μέλη μπορεί και να εξομοιώσει αυτό που βλέπει στην οθόνη.

Κι από την άλλη… αν του δώσουμε ένα gadget με το οποίο θα μπορούσε να τα κάνει όλα με τον ελάχιστο δυνατό κόπο; Να ελέγξει στρατούς και αυτοκρατορίες με μερικές “απαλές” κινήσεις; Σίγουρα θα του άρεζε κι αυτό. Ίσως να τον έκανε να ξεχάσει τις εξωτικές “χορευτικές” φιγούρες και να τον επέστρεφε στον καναπέ που καραδοκεί.

Η Nintendo δείχνει να το πιστεύει αυτό. Αντικαθιστά το υπερ-επιτυχημένο motion controller της με μια touch tablet, ρισκάροντας με αυτοπεποίθηση και εξορμά σε νέα ga

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameSide