Ηχοβολές #11 Ου γαρ...


Διάβασα με προσοχή τον κατάλογο των είκοσι επτά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο – στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ (10 εκδηλώσεις), αλλά και μετά από παραχώρηση (17 εκδηλώσεις) - μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε, ομολογώ, η αναφορά στην αναγγελία, ότι «... τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν ομόφωνα ως προς τις εκδηλώσεις, εκτός από

το αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη. Μειοψήφισαν ο Νικόλαος Μαυρίκας, αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, και η Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Ηρωδείου».

Η κυρία Μπάνου και ο κύριος Μαυρίκας, επομένως, θεωρούν ότι συνάδουν περισσότερο με τον χαρακτήρα του Ηρωδείου, τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν ο Μάριος Φραγκούλης, ο Σαρλ Αζναβούρ, η Μοντσεράτ Καμπαγιέ, η Λουθ Καζάλ και ο Λέοναρντ Κοέν, στις συναυλίες τους που ενέκριναν, απ’ ότι τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, αυτού του αδιαπραγμάτευτου και πολύτιμου μνημείου-ευεργέτη – «Μάρκος ο Δάσκαλός μας» - του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Με τα κριτήριά τους, δηλαδή, δεν θα ενέκριναν – αν είχαν δικαιοδοσία – ούτε μια έκθεση με πίνακες του Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ) στην Εθνική Πινακοθήκη!!!

Περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα