Ξεφτίλισε Ολυμπιακό, διαιτησία και -37

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» να γιουχάρει και να «κράζει» μαζικά από το πρώτο ημίχρονο και έναν διαιτητή Παππά να ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.
Ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς είχε έναν και μόνο στόχο. Να μην χάσει ο Ολυμπιακός. Μία διαιτησία βγαλμένη από την... Ουγκάντα ξεφτίλισε τον θεσμό του πρωταθλήματος, αλλά και την ίδια την ομάδα του ΟΣΦΠ
που μόνο έτσι θα γλίτωνε από τον Παναθηναϊκό.

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 αντί για 1-3 που θα ήταν και το πιο δίκαιο σκορ βάσει της εικόνας του αγώνα. Σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Λουτσιάνο Φιγκερόα και του Ολυμπιακού ο Κώστας Μήτρογλου. Τεράστιες ευκαιρίες έχασαν οι Ζέκα και Κώστας Μπαρμπαρούσης στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτό είναι το -37;

Ούτε ο αντικειμενικά κακός φέτος Παναθηναϊκός, ούτε οι μέτριοι παίκτες του, ούτε η... «ψυχή του πρωταθλητή» των Πειραιωτών, ούτε τίποτα άλλο. Η διαιτησία, η Παράγκα και η ανικανότητα της διοίκησης του Παναθηναϊκού να προστατεύσουν την ομάδα είναι που έχουν φέρει το Τριφύλλι στο χείλος του γκρεμού.

Το παρασκήνιο ζει και βασιλεύει και ο Παναθηναϊκός το ξεφτίλισε! Το ξεφτίλισε γιατί ανάγκασε την Παράγκα που λυμαίνεται τα νερά της Σούπερ Λίγκας να δείξει το χειρότερο πρόσωπό της.

Το γκολ του Μήτρογλου μπορεί να ήταν κανονικό, όπως έδειξε και το ριπλέι, όμως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ξεπεράστηκε κάθε όριο προκλητικότητας. Οι μισές και βάλε (χωρίς υπερβολή) επιθέσεις του Παναθηναϊκού σταματούσαν με ανύπαρκτα φάουλ, όσο ο διαιτητής και οι πλάγιοι χαρίζονταν συνεχώς και χωρίς κανέναν δισταγμό στις παραβάσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Δεν χάνονται αυτά!

Εμφανώς ανώτερος ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, καθώς ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξής του ήταν από τα άκρα και με σέντρες. Μοναδική περίπτωση που «τρόμαξε» η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι.

Αντιθέτως, οι «πράσινοι» όσο ο Παππάς τους επέτρεπε να έχουν την μπάλα στα πόδια τους επιτίθεντο με ουσία προς την περιοχή του ΟΣΦΠ, κυρίως με αντεπιθέσεις.

Σε δύο περιπτώσεις, οι παίκτες του Βονόρτα έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες:

Ο Μπαρμπαρούσης βρέθηκε τετ α τετ με τον Μέγιερι και προσπάθησε να πλασάρει από πάνω του με λόμπα ανεπιτυχώς (απόκρουσε ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών).

Λίγα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ζέκα έκανε ένα μοναδικό δώρο στην ομάδα του Πειραιά. Εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μανωλά, βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι, τον πέρασε με ντρίπλα και έχοντας μπροστά του κενή εστία, κατάφερε να σουτάρει στο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους οπαδούς του ΟΣΦΠ να γιουχάρουν, κάτι που φανερώνει αφενός την εικόνα του αγώνα, αλλά και αφετέρου το πόσο πλασματική είναι η βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Κέρασε... Λούτσο

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά πως πίεσε περισσότερο ο ΟΣΦΠ. Ωστόσο, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα κυρίως με σέντρες που δεν δυσκόλευαν ιδιαίτερα την «πράσινη» άμυνα.

Το σκορ άνοιξε ο Παναθηναϊκός έπειτα από φανταστική σέντρα του Ζέκα. Ο Λούτσο Φιγκερόα που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τοτσέ, απέδειξε την μεγάλη κλάση του και με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση «πάγωσε» το Φάληρο.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός θα είχε την ευκαιρία να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και να φύγει με ένα διπλό γοήτρου που το άξιζε. Όμως ο ρέφερι Παππάς έκοβε κάθε υποψία αντεπίθεσης με ανύπαρκτα φάουλ και επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι στους ποδοσφαιριστές με τα κόκκινα.

Το 1-1 πέτυχε ο Μήτρογλου σε μία φάση που αδράνησε η πράσινη άμυνα, αλλάζοντας την πορεία σε σουτ του Τζιμπούρ.

Στα 7 λεπτά καθυστερήσεων που ανακάλυψε ο Παππάς τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έκανε ο Παναθηναϊκός, όμως ο Φιγκερόα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί λάθος του Μέγιερι.

Όσον αφορά την εκπληκτική φιλοξενία του ΟΣΦΠ, τα λόγια περιττεύουν. Ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος κλειδώθηκε στο ασανσέρ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προπηλακίστηκαν λόγω... λάθος καθοδήγησης του πούλμαν, έγιναν συμπλοκές οπαδών με αστυνομικούς και άλλες ομορφιές για τις οποίες είμαστε σίγουροι πως θα τιμωρηθεί... ο κανένας. Γιατί αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και σε αυτό το πρωτάθλημα επιθυμεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού να αγωνίζεται ο ιστορικότερος ελληνικός σύλλογος.
Keywords
Τυχαία Θέματα