Το 100% για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο Ομπράντοβιτς δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση μετά από ένα Final-4 και θέλει να τους δει να αγωνίζονται όπως στην Κωνσταντινούπολη.

Mόλις έλαβε χώρα η συνέντευξη τύπου για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, όπου Zέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησαν για το αυριανό πρώτο τζάμπολ. Στο πάνελ βρισκόταν επίσης οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σαπνούλης, και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννης Σπανουδάκης.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξή της, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για αρκετή ώρα με τον κουμπάρο του και φίλο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και τα είπαν για περίπου τρία λεπτά, ενώ δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με τον Σπανούλη.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Σπανουδάκης: «Πριν μια εβδομάδα βρισκόμασταν και πάλι εδώ και είχαμε ευχηθεί στις δύο ομάδες μας καλή τύχη. Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα, θέαμα, εκπλήξεις και ανατροπές. Το παράδειγμα είναι πρόσφατο. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. βρίσκεται κοντά στο μπάσκετ και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ και τον κ. Οικονομίδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Παίκτες και προπονητές κάνουν το καλύτερο δυνατό. Θέλω να συγχαρώ παίκτες και προπονητές των ομάδων για την παρουσία τους στη Πόλη. Από αύριο αρχίζουν οι ελληνικοί τελικοί. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε εξαιρετικούς αγώνες».

Μόλις τελείωσε την ομιλία του, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους αρχηγούς των δύο ομάδων.

Βασίλης Οικονομίδης: «Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Οι τελικοί μας έχουν τον απερχόμενο Πρωταθλητή Ευρώπης και τον νυν Πρωταθλητή Ευρώπης. Το μπάσκετ βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. Αναμένεται να γίνουν δύσκολα παιχνίδια, σκληρά παιχνίδια. Όλοι αυτοί οι παίκτες μετά τους τελικούς θα παίξουν στην Εθνική, οπότε απαιτείται σεβασμός. Τα υψηλότερα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, οπότε όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα εδώ. Σε αυτούς που θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους, έξω από τα γήπεδα».

Ίβκοβιτς: «Ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για μένα, το ότι κερδίσαμε δύο ματς σε χαμηλό ρυθμό και πόντους. Εμείς αύριο θα πρέπει να σκοράρουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο μας. Από εκεί υπάρχει μεγάλη εμπειρία και δώδεκα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό θα πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Για να φθάσουμε εδώ δουλέψαμε πάρα πολύ. Τώρα, με την εμπειρία μου, θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια στοιχεία. Οι παίκτες μου είναι συναισθηματικά σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να τους προετοιμάσουμε για μια σειρά που παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς:«Πριν αρχίσω να απαντάω στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά. Σύμφωνα με
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GreenZone