«Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το γκολ του, τη νίκη που άξιζε το Τριφύλλι, ενώ τόνισε πως η διοίκηση θα πρέπει να φτιάξει πιο ανταγωνιστική ομάδα και πως ο ίδιος θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό.
Aναλυτικά όσα δήλωσε ο αργεντινός στράικερ του Παναθηναϊκού, Λουτσιάνο Φιγκερόα, στην εκπομπή "SUPER BALL":

Τι
γεύση σου αφήνει αυτό το παιχνίδι; Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά τελικά ήρθε ισόπαλο το παιχνίδι...

«Η εικόνα όσον αφορά τη δική μας ομάδα είναι καλή. Δυστυχώς πέντε λεπτά πριν λήξει ο αγώνας δεχτήκαμε ένα τέρμα το οποίο όμως ήρθε από ένα φάουλ που είχε γίνει προηγουμένως εις βάρος του Σο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο τέρμα. Και είναι κρίμα γιατί το αποτέλεσμα 0-1 θα μπορούσε να μας δώσει μια χαρά μετά από μια τόσο δύσκολη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Και ιδιαίτερα για τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και μας βοηθούν σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις».

Πώς σου φάνηκε η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Είναι το πιο κοντινό σε αυτά που έχω ζήσει στην Αργεντινή έχω παίξει και στο Τζένοα-Σαμπντόρια αλλά αυτό ήταν το πιο κοντινό στο Μπόκα-Ρίβερ».

Πώς νιώθει ένας παίκτης όταν σκοράρει σε ένα τέτοιο ντέρμπι;

«Τα ντέρμπι είναι ξεχωριστά και για τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο και όταν βάλεις γκολ σε ένα τέτοιο παιχνίδι νιώθεις πολύ όμορφα».

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη;

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι προηγηθήκαμε, αμυνθήκαμε καλά και είναι λάθος από μια διαιτητική απόφαση και η απόφαση του επόπτη να μην διορθώσει το λάθος του διαιτητή έφερε την ισοφάριση. Δεν μιλάμε για το οφσάιντ αλλά για ένα φάουλ στην αρχή της φάσης».

Θεωρείς ότι θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είναι λίγο πιο απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο;

«Η ιδέα ήταν να μπορέσουμε να βγούμε λίγο μπροστά αλλά αυτό που κάναμε ήταν να κοιτάξουμε να φιλτράρουμε τις πάσες μας στο χώρο του κέντρου. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα όμως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει καλά, ειδικά στο γήπεδο της προσπαθεί να αμύνεται καλά και εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πιέσουμε τον αντίπαλο μας».

Η εμφάνιση αυτή μπορεί να χρησιμεύσει για ένα καλύτερο μέλλον της ομάδας;

«Η διοίκηση θα πρέπει να το φροντίσει αυτό, να φτιάξει μια πιο ανταγωνιστική ομάδα για τη νέα σεζόν. Η εμφάνιση και η νίκη ακόμα και αν δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον θα έδινε μεγάλη χαρά για τους φιλάθλους αλλά και τους παίκτες που πέρασαν μια δύσκολη χρονιά φέτος».

Θα ήθελες να μείνεις και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό;

«Θα μου άρεσε πολύ. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Θα υπάρξουν συζητήσεις με την διοίκηση. Ακόμα και αν δεν τα βρω όμως θα είμαι ευγνώμων με τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε την δυνατότητα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή να παίξω και πάλι ποδόσφαιρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα