Στραβά κι ανάποδα μπήκε το 2013

Δύο τραγικά λάθη του Μπουμσόνγκ, στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα, κόστισαν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε με 2-1 από το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.
«Άμα δεν μπορείτε να πάτε να…», φώναζαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στους παίκτες της ομάδας. Το πρόβλημα όμως είναι πως πράγματι οι περισσότεροι απλώς δεν μπορούν...

Όταν οι αλλαγές που έχει να κάνει ο προπονητής για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο
ονομάζονται Φορναρόλι και Μπαρμπαρούσης, όταν οι παίκτες είναι απλήρωτοι και αδιάφοροι, όταν ο πρόεδρος «δίνει» δημόσια τον Μπουμσόνγκ και δηλώνει πως προσποιείται τον τραυματία, αλλά παρόλα αυτά ο προπονητής τον χρησιμοποιεί σα να μην τρέχει τίποτα, όταν η κερκίδα είναι διχασμένη και το κλίμα πολεμικό τότε δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα και από κανέναν και οι ήττες ακόμα και από ομάδες όπως αυτός ο κάκιστος Λεβαδειακός είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Με το αριστερό μπήκε στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός, έχασε 2-1 από τον Λεβαδειακό και οι φίλαθλοι αναρρωτιούνται «τις πταίει». Μάλλον ο Φερέιρα και ο Κατσουράνης...

Ο Παναθηναϊκός πριν λίγα χρόνια είχε παίκτες που «μπορούσαν». Είτε εξαιτίας της τεράστιας ποιότητας τους είτε, οι υπόλοιποι, γιατί από ψηλά κυριαρχούσε η ποδοσφαιρική υγεία, ήταν πληρωμένοι στην ώρα τους και ένοιωθαν πως βρίσκονταν σε ένα περιβάλλον ασφαλές. Φέτος έχει παίκτες που δεν... μπορούνε και που εμφανίζονται βαριεστημένοι και αδιάφοροι, ενώ βάσει πλάνου του χρόνου ίσως να έχει ακόμα χειρότερους. Αυτό είναι το ένα δεδομένο.

Το άλλο σκέλος έχει να κάνει με τη διάβρωση που ξεκινάει από ψηλά και που απλώς το τελευταίο σκαλοπάτι της ονομάζεται «ποδοσφαιριστές». Εδώ τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα... Η ήττα μπορεί είναι πικρή, βαριά και αχώνευτη, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ίσως σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, αφού όπως φημολογείται στο πλάνα της διοίκησης βρίσκεται σύντομα να ξεκινήσει η επιχείρηση «εκκαθάριση», η οποία θα είναι βαθιά και όχι επιφανειακή!

Στις εξέδρες του γηπέδου, οι οποίες ήταν μισοάδειες, αναρτήθηκαν αποχαιρετιστήρια πανό για τους αδικοχαμένους Δημήτρη Μούρτο και Νίκο Σαμαρά.

Ακόμα, αναρτήθηκαν πανό κατά των ποδοσφαιριστών Λουκά Βύντρα, Νίκο Σπυρόπουλο, αλλά και για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αφού ο Λουκάς Βύντρα έμεινε εκτός αποστολής.

Ο παίκτης πάντως που αντικατέστησε τον Βύντρα, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ κατόρθωσε και δεν έκανε αισθητή την απουσία του. Με δύο τραγικά λάθη του Γάλλου οι «πράσινοι» δέχτηκαν δύο τέρματα και έχασαν ένα από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

Οι μουρμούρες πλέον ξεκίνησαν και για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα! Τι περίεργο… Το έχουμε πει πως «αυτή είναι η ζωή στον Παναθηναϊκό». Πάντα θα φταίνε οι προπονητές, άντε και ορισμένοι παίκτες. Στην αρχή πονούσαν τα… ματάκια τους με τον Φερέιρα. Μετά θεραπεύτηκαν. Τώρα άρχισαν και πάλι να πονάνε με τον Ρότσα και μόλις τον φάνε αυτόν θα ξεκινήσουν να πονάνε με τον επόμενο...

Λύσεις υπάρχουν; Ό,τι έχει προτείνει η Θύρα 13 είναι η πιο αξιόπιστη λύση για να μπουν τουλάχιστον τα πράγματα σε μία βάση, σε ένα πρόγραμμα. Να εκκαθαρίσει πλήρως η ομάδα από φαντάσματα του παρελθόντος. Είτε αυτά βρίσκονται σε διοικητικά πόστα, είτε στα πέριξ του Παναθηναϊκού, είτε ποδοσφαιριστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα