Στις χαρές και στις λύπες μαζί!

Η μέρα που εδραιώθηκε η αυτοκρατορία: Σαν σήμερα στις 5 Φεβρουαρίου 2010 οι «πράσινοι» οπαδοί στήριξαν μαζικά την ομάδα μπάσκετ που είχε αποκλειστεί από το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα.

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα και τα σενάρια που ήθελαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παραιτείται, οι οπαδοί του Τριφυλλιού, σε μία άνευ προηγουμένου άμεση κινητοποίηση, μετέβησαν στο Ο.Α.Κ.Α., όπου βρισκόταν η ομάδα, και «ανάγκασαν» με τα συνθήματα
αποθέωσης προς το τεχνικό τιμ και τους παίχτες να βγουν από τα αποδυτήρια συγκινημένοι και να ενωθούν με την «οικογένειά» τους.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2010, περισσότεροι από χίλιοι φίλοι του Παναθηναϊκού απέδειξαν τι θα πει οπαδικό μεγαλείο, όχι μετά από νίκη, όχι μετά από κάποια πρόκριση, αλλά μετά από αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ζέλικο Ομπραντοβιτς, Δημήτρης Ιτουδης, Φραγκίσκος Αλβερτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μάικ Μπατίστ, Αντώνης Φώτσης, Νίκολα Πέκοβιτς, Βασίλης Σπανουλης και Γιώργος Μπογρης γνώρισαν την αποθέωση.

Συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, με κυρίαρχο αυτό του ονόματος του προπονητή της ομάδας. Αφορμή στάθηκε ένα ατυχές πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πράσινης» που προέτρεπε τους παίχτες να πετάξουν τις φανέλες και να φύγουν, καθώς και οι φημολογίες τύπου «ράδιο αρβύλα» που ξέσπασαν για αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι μπασκεμπολίστες του Παναθηναϊκού κοιτούσαν αποσβολωμένοι και φανερά συγκινημένοι τις εκδηλώσεις λατρείας των φιλάθλων του Τριφυλλιού.

Ο αντιπρόσωπος των οπαδών είπε στον Ζοτς:

«Μην τυχόν και φύγεις. Φέρε το Κύπελλο στις 20 του μηνός, αλλά ακόμα αν χάσεις και τους 3 τιτλους θα είμαστε κοντά στην ομάδα», του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ομπράντοβιτς πήρε το λόγο και τόνισε ότι : «Ουδέποτε τέθηκε θέμα να παραιτηθώ. Θα αφήσουμε την καρδιά μας και τα «καρύδια» μας στο γήπεδο. Έχουμε περάσει πολλά. Σας χρειαζόμαστε κοντά μας. Σας έχουμε πει από την αρχή ότι σας θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Πρέπει να είστε εδώ. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη».

Ακολούθησε ο Διαμαντίδης που σημείωσε:

«Ευχαριστούμε για τη στήριξη. Δεν είμαστε χαρούμενοι. Θέλουμε να δουλέψουμε πολύ και να κάνουμε ότι κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».

«Είστε η ομάδα που μας κάνει υπερήφανους τα τελευταία χρόνια. Τόσα χρόνια μας στηρίζετε εσείς. Τώρα σας στηρίζουμε εμείς…», ήταν τα λόγια των οπαδών του Παναθηναϊκού για να εμψυχώσουν την κραταιά ομάδα που περνούσε έναν μικρό κλυδωνισμό.

Ρίγη συγκίνησης επικρατούσαν στην ατμόσφαιρα, με τον Σπανούλη να δακρύζει και να ζητά συγγνώμη για τις δύο κακές εμφανίσεις και ήττες(προφανώς και όταν μπήκαν στην μέση άλλοι παράγοντες, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής τα ξέχασε όλα αυτά και πλέον εξελίχθηκε σε ένα από τους πιο εριστικούς και προκλητικούς παίκτες του «αιώνιου» αντιπάλου).

«Μην ζητάς συγγνώμη. Εχετε νικήσει όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Δεν μας ενδιαφέρει αν τα χάσετε όλα. Μας στηρίζετε 15 χρόνια, τώρα θα σας στηρίξουμε εμείς», ήταν η απάντηση των οπαδών, που έκαναν πράξη για άλλη μία φορά το «στις χαρές και στις λύπες μαζί», αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους στην τεράστια ομάδα του μπασκετικού Παναθηναϊκού και στους συντελεστές της.

Η μέρα αυτή εδραίωσε τη μπασκετική αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού. Το Τριφύλλι κατέκτησε εκείνη τη χρονιά (2010) το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες επί του Ολυμπιακού, όπως και την επόμενη χρονιά (με μειονέκτημα έδρας). Ομοίως πήρε ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό στη Βαρκελώνη, έχοντας αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας τους Καταλανούς πριν από το final-4, ενώ πέρσι (2012) βρέθηκε ένα βήμα πριν από το repeat, αλλά η σφαγιαστική διαιτησία στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ αποφάσισε διαφορετικά.

Το δέσιμο των οπαδών του Παναθηναϊκού με τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει γεννήσει ο ελληνικός αθλητισμός είναι απαράμιλλο και ανεπανάληπτο, αποδεικνύοντας ότι το τρίπτυχο των επιτυχιών: διοίκηση - ομάδα (προπονητικό τιμ και παίχτες)- οπαδοί είναι ο απαράβατος κανόνας και ο αδιαμφισβήτητος οδηγός των επιτυχιών και των χρυσών σελίδων που έχει γράψει αυτή η ομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα