Ρότσα: «Πρωταθλητισμό κάνουν οι επιθετικές ομάδες»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τόνισε πως δεν θα αλλάξει σύστημα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μάριμπορ και πως θα αγωνιστούν όσοι είναι σε καλύτερη κατάσταση.
«Να επιστρέψει το χαμόγελο στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού», εξήγησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πως είναι ένας από τους στόχους του. Σημείωσε ακόμα, πως θέλει να επικρατεί η ομόνοια στις κερκίδες, ζητώντας από τους φιλάθλους να δείχνουν την ίδια αγάπη που λαμβάνει ο ίδιος και στους ποδοσφαιριστές.

Ο Αργεντινός
τόνισε πως στο ματς με τη Μάριμπορ θα παίξει με το ίδιο σύστημα που αγωνίστηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πάντα επιθετικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού προπονητή στη συνέντευξη Τύπου:

Σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές στην τακτική και στα πρόσωπα;

«Στην πρώτη ομιλία που έκανα στην ομάδα, ζήτησα απ' όλους να είναι έτοιμοι γιατί τους χρειάζομαι όλους. Είναι μία περίοδος με πολλά παιχνίδια. Τώρα θα δω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και θα επιλέξω ποιους θα χρησιμοποιήσω. Σύστημα δεν θα αλλάξω».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτιωμένος την Κυριακή. Περιμένετε ανάλογη συνέχεια;

«Το πρώτο μου μέλημα είναι να βελτιώσω την εικόνα. Την Κυριακή σας είπα ότι η ομάδα βελτιώθηκε και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, έφυγε χαμογελαστός. Αυτό έχει σημασία. Και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα παιχνίδια αυτά για ένα βήμα προς το καλύτερο, είναι θετικό. Ξέρουμε τη βαθμολογική μας κατάσταση, αλλά μας ενδιαφέρει να βελτιωνόμαστε, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια έως τις 19 Δεκεμβρίου».

Έχετε ένα πλούσιο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Στο πρώτο ματς της Σλοβενίας, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία βαριά ήττα. Είναι το αυριανό ματς μία ευκαιρία για ρεβάνς;

«Ό,τι έγινε, έγινε. Το παρελθόν μου είναι μακρινό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό και σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Είμαι λίγες μέρες κοντά στην ομάδα. Έχω την αίσθηση ότι το θέλουν οι παίκτες, έχουμε καλή επικοινωνία και αυτό είναι σημαντικό. Ξέρω τα νέα παιδιά, αλλά βρίσκω και έμπειρους επαγγελματίες. Τώρα, κοιτάω μόνο την ομάδα μας, τη βελτίωση της και τίποτα άλλο".

Σε τι ποσοστό μπορεί να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκό»;

«Δεν ξέρουμε. Θέλουμε σε κάθε ματς να βελτιωθούμε. Δεν ξέρω ακριβώς το περιθώριο. Είμαστε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, με πλούσια ιστορία, αυτό που θέλει ο κόσμος και εμείς, είναι να δείξουμε μία ελκυστική ομάδα, που έχει την πρωτοβουλία, που ικανοποιεί τον κόσμο και θα φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω βήμα-βήμα και σιγά-σιγά, να πάμε στο σημείο που θέλουμε».

Θα δούμε έναν επιθετικό Παναθηναϊκό ή ετοιμάζεται κάτι διαφορετικό;

«Έχω πει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει επιθετικά. Όταν είσαι μία ομάδα με περγαμηνές δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Από τη φύση του, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι επιθετικός. Αλλιώς δεν κάνεις πρωταθλητισμό».

Ως Χουάν Ρότσα, τι κρατάτε από το παιχνίδι της Κυριακής;

«Μου άρεσε καταρχάς ότι δημιουργήσαμε
Keywords
Τυχαία Θέματα