Πώς προαποφασίστηκαν οι πίνακες διαιτητών!

Στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα η επιστολή Βασσάρα που εξηγεί πώς τα άλλα δύο μέλη της ΚΕΔ Δούρος και ΜπριάκοςΕτοιμες λίστες παρέδωσαν στον Βασσάρα τα μέλη της ΚΕΔ Δούρος (αριστερά) και Μπριάκος. «Αυτά είναι και δεν αλλάζουν» του είπαν
Το έγγραφο που έχει στα χέρια του ο Αθλητικός Εισαγγελέας Αθηνών Αριστείδης Κορέας ο οποίος διεξάγει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή της καταγγελίες του πρώην
μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ και πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα για «στημένους πίνακες διαιτητών» ( εδώ), αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «LiveSport».

Πρόκειται για την επιστολή του μέλους της ΚΕΔ και της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Kύρου Βασάρα προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ, η οποία συντάχθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή αυτή, ο Βασάρας περιγράφει τη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών, όλων των επαγγελματικών κατηγοριών και διαχωρίζει τη θέση του καταγγέλοντας ότι είχαν προαποφασιστεί από τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, Γιώργο Δούρο και Θανάση Μπριάκο χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δικές του θέσεις.

Στη διαδικασία που έγινε στις 13 Αυγούστου, δεν συμμετείχε ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ και νυν πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής ούτε και ο τότε αναπληρωτής πρόεδρος Χρήστος Σάββας που πρώτος κατήγγειλε τη διαδιακασία.

Ήδη από το γραφείο του Αθλητικού Εισαγγελέα έχουν περάσει ο Σάββας και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης ενώ έχει κληθεί και ο νυν πρόεδρος Γιώργος Σαρρής. Αξίζει να σημειωθείο ότι η επιστολή που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αναμένεται να παίξει ρόλο στην παραμονή ή όχι του Βασάρα στην ΚΕΔ, κάτι που θα αποφασιστεί στο ΔΣ της ΕΠΟ την Παρασκευή (23/11).

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της επιστολής Βασάρα που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα:

Ζήτησα να συζητήσουμε για τη συγκρότηση των πινάκων όπως ακριβώς ορίζεται η διαδικασία η οποία τηρήθηκε το προηγούμενο έτος, εκφράζοντας τις απόψεις μας για κάθε διαιτητή ή κατηγορία διαιτητών ξεχωριστά. Αντί αυτής, τα δύο παρόντα μέλη της ΚΕΔ (σ.σ. εννοεί τους κυρίους Μπριάκο και Δούρο, ενώ παρών ήταν και ο Σ. Πιλάβιος), παρουσίασαν ένα φάκελο με ήδη αναγραφόμενους στους πίνακες όλων των κατηγοριών πλην των εκπαιδευτών διαιτησίας.

Ζήτησα την τήρηση της διαδικασίας και σε ερώτησή μου αν θα μπορέσουμε να συζητήσουμε έτσι ώστε εφόσον κριθεί, να προχωρήσουμε σε κάποιες άλλες αλλαγές ή συμπληρώσεις, μου είπαν ότι αυτή είναι η γνώμη μας και δεν πρόκειται να αλλάξει σε κανένα σημείο. Συγκεκριμένα: «Αυτά είναι και δεν αλλάζει τίποτα. Είναι φτιαγμένοι οι πίνακες 100%».

Στην αδιάλλακτη αυτή στάση των δύο μελών η απάντησή μου ήταν ότι διαφωνώ πλήρως με αυτή τη διαδικασία… όταν όπως διαπιστώθηκε έχει προέλθει μία προεργασία δύο ανθρώπων με την defacto αποδοχή των αξιολογήσεων χωρίς την πρόθεση της αλλαγής της γνώμης τους, ούτε στο ελάχιστο.

Σεβόμενος τους θεσμούς της ΕΠΟ υπό την ιδιότητα του μέλους της ΚΕΔ, ανέφερα ότι με α
Keywords
Τυχαία Θέματα