Παλαίμαχοι χωρισμένοι σε «στρατόπεδα»

Η μεταδοτική ασθένεια της... διχόνοιας εισβάλλει και στους Παλαίμαχους του Παναθηναϊκού...

Υπάρχει πράγματι πρόθεση των παλαιμάχων να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Το θέμα, όμως, το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στην πρόθεση και την πράξη, και κυρίως κατά πόσο δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος οι πρώην ποδοσφαιριστές απλώς να βρεθούν σε ρόλο… Βλάση Τσάκα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν
δύο μεγάλα ζητήματα στον Παναθηναϊκό. Το ένα αφορά στο παρόν δηλαδή στα χρήματα που απαιτείται να μπουν άμεσα στα ταμεία για να βγει η ομάδα από την κρίση. Το άλλο αφορά στο μέλλον. Στα χρήματα που θα απαιτηθούν τον Ιούνιο για τη νέα φάση της αδειοδότησης αλλά και στο «καυτό» θέμα της ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις του γηπέδου, τα εκατομμύρια δηλαδή που ενδεχομένως να βρεθεί να χρωστάει η διοίκηση της ΠΑΕ σε Μπόμπολα, Βωβό και Δήμο Αθηναίων.

Στην ανακοίνωσή τους οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές ακολουθούν τη λογική τσουβαλιάσματος που είναι στη μόδα τις τελευταίες ημέρες γράφοντας:

Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές, 26 Μαρτίου 2012:

«Για τους υπόλοιπους μετόχους, αλλά και για όσους τον τελευταίο καιρό έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα, ο δρόμος είναι ανοιχτός να συμπορευθούν μαζί μας, είτε να επιλέξουν κι αυτοί να αποτελέσουν παρελθόν από το σύλλογο».

Βλάσης Τσάκας, 16 Φεβρουαρίου 2012:

«Εμείς θέλουμε το ποσοστό του Γιάννη Βαρδινογιάννη και μετά θέλουμε δίπλα μας όλους τους Παναθηναϊκούς. Μακάρι να έρθει ο κ. Βγενόπουλος, ο κ. Πολέμης, ο κ. Ζολώτας και πάνω από όλα οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι».
(…)Αφού λύση δεν βρίσκεται και συνεχώς με κάποιον τρόπο παρουσιάζεται ένα αδιέξοδο στην ολοκλήρωση της κίνησης αυτής, είτε με δικές του ευθύνες, είτε με κάποιων άλλων(…)».

Βέβαια εκτός από την ισοπεδωτική στάση, δεν φαίνεται να προτείνουν κάποια λύση στα προβλήματα. Λύνουν με την πρότασή τους τα δύο αυτά προβλήματα ζητήματα οι παλαίμαχοι; Έχουν δηλαδή, την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν το Τριφύλλι να βγει από το αδιέξοδο; Εχουν τη δύναμη να αναγκάσουν τον Βαρδινογιάννη να αναλάβει τις υποχρεώσεις του γηπέδου;

Είναι αναμφισβήτητο ότι όλοι οι παλαίμαχοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, έχουν δώσει τον ιδρώτα τους, το αίμα τους για το Τριφύλλι. Είναι όμως δεδομένο, επίσης, πως την παρούσα χρονική περίοδο παρατηρούνται «στρατόπεδα». Υπάρχουν πρόσωπα που αισθάνονται πιο κοντά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως ο επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδέσμου Βαγγέλης Πανάκης. Είναι επίσης γνωστό πως υπάρχουν προνομιούχοι πρώην ποδοσφαιριστές, όπως, από την άλλη, υπάρχουν και άλλοι που ουδέποτε αξιοποιήθηκαν σε οποιοδήποτε πόστο της ΠΑΕ, ή ακόμη και στις εγκαταστάσεις της Παιανίας τα τελευταία 33 χρόνια.

Η διχόνοια μοιάζει με μεταδοτική ασθένεια. Υπάρχει παντού και έχει αποδυναμώσει τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει στο Δ.Σ., υπάρχει ανάμεσα στους παράγοντες, υπάρχει στον απλό κόσμο, στους οπαδούς, υπάρχει και στους Παλαίμαχους. Και όσο συντηρείται αυτό το κλίμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί ρεαλιστι
Keywords
Τυχαία Θέματα