Ο τελικός διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου (vid)

Απολαύστε στο GreenZone σε ένα μισάωρο βίντεο το επιθετικό ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού του Φέρεντς Πούσκας, στον μεγάλο τελικό του 1971.

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές, ωστόσο ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 που έγινε στο μυθικό «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου και έφερε τον Αγιαξ στην κορυφή της Ευρώπης, είχε πρωταγωνιστή τον ηττημένο Παναθηναϊκό! Το Τριφύλλι ήταν η ομάδα που έπαιξε «ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο» για την εποχή αριστοτεχνικά στημένο από τον Φέρεντς Πούσκας!
Το GreenZone
παρουσιάζει εκτεταμένα στιγμιότυπα εκείνου του τελικού, στον οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο, η ομάδα που πίεζε, η ομάδα που είχε κλείσει τον αντίπαλό της στην περιοχή του. Ο Αίαντας από την άλλη ήταν η ομάδα που παίζοντας ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων πήρε τη νίκη χάρη σε ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του τελικού, βλέποντας την τύχη να χαμογελά στους ανερχόμενους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου της ομάδας του Αμστερνταμ.
«Ο Παναθηναϊκός έχει το κουμάντο στην αναμέτρηση», «η ελληνική ομάδα μαεστρικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο αναχαιτίζει εύκολα τις αντεπιθέσεις του Αγιαξ», «ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει ξεκάθαρα τον έλεγχο του αγώνα», «μεγαλειώδες το μαχητικό πνεύμα της ελληνικής ομάδας, αμύνεται άψογα, έχει τον έλεγχο του ματς, ωστόσο υστερεί στην τελική προσπάθεια», «με εξαίρεση τον Κρόιφ, όλοι οι παίκτες του Αγιαξ είναι κλεισμένοι στο μισό γήπεδο» είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο τηλεσχολιαστής.
Αξίζει να ακούσετε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν περίπου 40.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και να ακούσετε τον επίλογο του σχολιαστή, ο οποίος κάνει λόγο για «τελικό υψηλού επιπέδου όπου παίχτηκε επιθετικό ποδόσφαιρο και όπου είδαμε ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως οι Κρόιφ, Κάιζερ, Νέεσκενς, Δομάζος, Ελευθεράκης, Γραμμός και ο μπλοκαρισμένος από τον Μπάρι Χουλσόφ, Αντωνιάδης»...
Δείτε το σχετικό βίντεο!

Υ.Γ. Τη Δευτέρα (3/6 2013), το GreenZone θα δημοσιεύσει μία ιστορική - «οπαδική» «βόμβα», σχετική με το θρυλικό 1971. Φήμες πως τα φαρμακεία στον Πειραιά θα χρειαστούν έξτρα αποθέματα σε αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, αγχολυτικά μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα