Ο «σαγόνιας», ο killer Χαραλαμπίδης και η 5άρα στον Πανσερραϊκό (vid)

Πώς ο Παναθηναϊκός κατατρόπωσε την ομάδα των «Σερρών» το 1984, τη χρονιά του πρώτου νταμπλ στα χρόνια του επαγγελματισμού…
Ο «σαγόνιας» είχε δουλέψει στην Εθνική Πολωνίας, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Απόλλωνα, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε οδηγήσει τη Λάρισα στη δεύτερη θέση . Στον Παναθηναϊκό έγραψε λαμπρή ιστορία, με σημαντικότερο σταθμό καριέρας την πορεία μέχρι τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1985.

Οι
παίχτες του Τριφυλλιού πραγματικά τα «έφτυσαν» με την άφιξή του στην ομάδα. Ο Πολωνός φημιζόταν για την υπερβολικά επίπονη προετοιμασία που έκανε. Μπορεί πράγματι να εξαντλήθηκαν το καλοκαίρι, όμως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν «πετούσαν» για 90 λεπτά και κατέκτησαν το νταμπλ.Αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή, για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήταν ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1983-1984. Με «δάσκαλο» (και βασανιστή όποτε κρινόταν απαραίτητο) τον Γιάτσεκ Γκμοχ τα κατάφερε.

Σαν σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου του 1984 ο Πανσερραϊκός κατέβηκε στην Αθήνα με σκοπό να «σαψαλωθεί», όπως λένε οι φιλάθλοι του. Τελικά επέστρεψε στις Σέρρες με 5 γκολ στο κεφάλι.

Το σκορ άνοιξε ο Θανάσης Δημόπουλος στο 11΄. Ο Κώστας Ταράσης στο 19΄ διπλασίασε τα τέρματα του Τριφυλλιού, ενώ οι Κώστας Αντωνίου και Γρηγόρης Χαραμπίδης σκόραραν και αυτοί πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Το πέμπτο τέρμα έβαλε ξανά ο Χαραμπίδης στο 61΄. Ο «μπόμπερ» των Πρασίνων ήταν το μεγάλο όπλο του Γκμοχ στην επίθεση και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου με 19 συνολικά γκολ στη διοργάνωση.

Η νίκη ήταν τεράστιας σημασίας, καθώς την ίδια αγωνιστική ο ΟΣΦΠ έχασε από την ΑΕΚ με 2-1 και η διαφορά εκτινάχθηκε στους 10 βαθμούς, 8 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Οι παίχτες, πάντως, επαναπαύθηκαν και έχασαν βαθμούς από Λάρισα, ΠΑΟΚ, Καλαμαριά και ΑΕΚ.

Τελικά κατέκτησαν τον τίτλο μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος επικρατώντας του Πανιωνίου με γκολ στο 82΄, αφήνοντας τον ΟΣΦΠ με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα εκείνης της αναμέτρησης:
Keywords
Τυχαία Θέματα