Ο Παναθηναϊκός δεν τα «βγάζει» με το ΟΑΚΑ. Θα «αντέχει» στον Ελαιώνα;

Τα αναπάντητα -μέχρι στιγμής- ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού από τον «εφιάλτη» της Διπλής Ανάπλασης...
Το «έγκλημα» της Διπλής Ανάπλασης προχωράει κανονικά, η ΠΑΕ σφυρίζει -για τους λόγους της- αδιάφορα και τα ΜΜΕ θεωρούν -για τους δικούς τους λόγους- καλές τις εξελίξεις.

Ας αφήσουμε για λίγο την ΠΡΟΔΟΣΙΑ προς τον Παναθηναϊκό
Αθλητικό Όμιλο και το γεγονός πως το πρότζεκτ ΔΕΝ ικανοποιεί τον Ερασιτέχνη. Ας δούμε το καθαρά ποδοσφαιρικό σκέλος. Για την οικονομία της συζήτησης ας υποθέσουμε πως το νέο γήπεδο που θα κατασκευαστεί (;) μέσα στην εκβιαστική πενταετία θα ικανοποιεί την ιστορία του Τριφυλλιού (40.000 θέσεις).

Οι εξελίξεις, λένε τα media, είναι θετικές, γιατί ανοίγουν το δρόμο στο να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης. Αυτό που ξεχνούν είναι πως για να βρεθεί επενδυτής θα πρέπει να έχει κάποιο όφελος από το γήπεδο. Δεν θα το κάνει για τη... φουκαριάρα τη μάνα του.

Ερωτήματα που ενώ το πρότζεκτ τρέχει κανονικά, οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν απαντούν και βυθίζουν κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο στο σκοτάδι τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται (ακόμα) στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΑΕ, η ομάδα ΔΕΝ «βγαίνει» οικονομικά με το ενοίκιο που πληρώνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο αγγίζει, βάσει δημοσιευμάτων, το 1,5 εκατ. ευρώ. Έσοδα ΔΕΝ βγαίνουν από τους αγώνες, στους περισσότερους υπάρχει ζημία και κατά συνέπεια οι «πράσινοι» αγωνίζονται με παίκτες τύπου Εσπάρθα, Καζιγιάμα, Κάιπερ, κλπ και δυσκολεύονται να κρατήσουν τους λίγους, αξιοπρεπείς ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Έστω πως μετακομίσει ο Παναθηναϊκός στον Ελαιώνα (Βοτανικό). Ποιο ακριβώς πλάνο θα του εξασφαλίζει πως αυτό είναι προς όφελός του; Σε τι ποσό θα φτάνει το ενοίκιο που θα δίνει η ομάδα για να αγωνίζεται στον Ελαιώνα (Βοτανικό); Πώς θα βγάζει έσοδα η ΠΑΕ ώστε να «εκτοξευτεί» και να μην αναγκάζεται να συνεχίσει να «συντηρείται» με Καζιγιάμες και Εσπάρθες; Τι ποσό θα μπαίνει στα ταμεία από τις (εξαφανισμένες) εμπορικές χρήσεις που προβλέπονται;

Ερωτήματα που ενώ το πρότζεκτ τρέχει κανονικά, οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν απαντούν και βυθίζουν κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο στο σκοτάδι τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με την περίφημη «διαφάνεια» να αποδεικνύεται είδος προς εξαφάνιση.

Και όλα αυτά χωρίς να λάβουμε υπόψιν πως:

1) Η Διπλή Ανάπλαση όπως έχει καταλήξει (δεν έχει καμία σχέση με το πώς ξεκίνησε) ΔΕΝ ικανοποιεί τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

2) Δεν έχει χρήματα ο Δήμος και δεν έχει βρεθεί κάποιος φιλόδοξος χρηματοδότης για να κατασκευάσει -έστω και με τα μισά λεφτά, που πανηγυρίζουν- ποδοσφαιρικό γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του Συλλόγου.

3) Κανείς δεν γνωρίζει τι προβλέπεται, αν δεν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κατασκευάσει γήπεδο μέσα στη διορία της πενταετίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα