Ο Μήτσιος, το περυσινό déjà vu και οι… «Βούλγαροι»

Η συμπτώσεις με τον Μήτσιο και τα ρατσιστικά συνθήματα που δεν άκουγαν οι διαιτητές στο Βέροια - Ολυμπιακός...

Το παιχνίδι ήθελε ένα λεπτό για να λήξει και ο τέταρτος διαιτητής Μήτσιος ζήτησε την διακοπή του εξαιτίας της έντασης στις εξέδρες του γηπέδου της Βέροιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονταν εντός και εκτός γηπέδου και προκαλούσαν συνεχώς,
με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος από φίλους του Παναθηναϊκού. Αλλού όμως είναι το ζουμί...

Το ζήτημα είναι πως η διακοπή ίσως οδηγήσει σε βαριά τιμωρία τον Παναθηναϊκό. Ή ακόμα και αν θεωρείται δεδομένη η τιμωρία, τότε σίγουρα με την διακοπή θα εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.

Το GreenZone θυμάται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ρέφερι διακόπτει παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Πέρυσι στο εντός έδρας ματς των «πρασίνων» με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, ο διαιτητής Μήτσιος ενοχλήθηκε με πανό… πολιτικού περιεχομένου και απαίτησε να κατέβει για να συνεχιστεί ο αγώνας. Αποτέλεσμα όλο το γήπεδο να βράζει και μετά το παιχνίδι να υπάρξουν συλλήψεις, υπό την ανικανότητα της διοίκησης Γόντικα να προστατεύσει την ομάδα και τους φιλάθλους της.

Και να θυμίσουμε και κάτι τελευταίο…

Στο αντίστοιχο φετινό ματς του Ολυμπιακού στη Βέροια, οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι αποκαλούσαν συνεχόμενα «Βούλγαρους» τους κατοίκους της πόλης της Μακεδονίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο διαιτητής Βοσκάκης τότε είχε προφανώς σημαντικότερα πράγματα στο μυαλό του (πώς θα ακυρώνει γκολ του Ιωάννου και πώς θα σπρώξει προς τη νίκη τον ΟΣΦΠ) και έκανε πως δεν άκουσε τίποτα. Τότε κανένα ματς δεν διακόπηκε και φυσικά ουδέποτε κλήθηκε προς απολογία η ομάδα του Πειραιά, καθώς οι κυρώσεις που προβλέπονται για ρατσιστικά, αντι-εθνικά συνθήματα είναι άκρως αυστηρές (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Τέταρτος διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης ήταν συμπτωματικά και πάλι ο Μήτσιος. Μόνο που τότε δεν ενοχλήθηκε από το «η Μακεδονία είναι βουλγαρική» και δεν διέκοψε ποτέ τον αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα