o Ferreira, o Houlk kai o Rotsa

Με αφορμή τις νέες αποθεωτικές προς τον Ζεσουάλδο Φερέιρα δηλώσεις του Χουλκ, το GreenZone θυμάται τι έλεγε για τον πορτογάλο τεχνικό του Παναθηναϊκού ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.
Ένας από τους καλύτερους πλέον ποδοσφαιριστές στον κόσμο, για τον οποίο «σφάχτηκαν» τα μεγαθήρια της Ευρώπης αλλά κατέληξε στα χέρια της
νέας (οικονομικά) υπερδύναμης Ζενίτ, ο Χουλκ, έπλεξε το εγκώμιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

«Έπαιζα στην Ιαπωνία και είπα στον ατζέντη μου ότι ονειρευόμουν να κάνω καριέρα στην Ευρώπη. Εκείνος μου ανέφερε τότε την προοπτική της Πόρτο, όπου πήγα και πέρασα μία εκπληκτική τετραετία στην καριέρα μου. Για να πετύχω όμως είχα την αμέριστη βοήθεια των προπονητών μου και περισσότερο του Ζεσουάλδο Φερέιρα! Ο Ζεσουάλδο με βοήθησε πάρα πολύ στο να προσαρμοστώ άμεσα και να εξελιχτώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πάντοτε μιλούσε μαζί μου και συζητούσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα είχα εντός ή εκτός γηπέδου και γι αυτό τον ευχαριστώ πολύ!», είναι τα λόγια του Χουλκ.

Δεν χρειάζεται κανείς να γνωρίζει το βιογραφικό του Φερέιρα για να μπορεί να αντιληφθεί την μοναδική ικανότητα που έχει στο να εξελίσσει ποδοσφαιριστές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον Παναθηναϊκό είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ενός χαρισματικός μεσοεπιθετικός, με πάρα πολλές ικανότητες στα φτερά της επίθεσης, αλλά με μεγάλο του μειονέκτημα (μέχρι να τον προπονήσει ο Φερέιρα...) το γεγονός πως δεν σκοράρει συχνά. Κάτι που παραδεχόταν και ο ίδιος ο Αργεντινός σε συνεντεύξεις. Υπό τις οδηγίες του 66χρονου τεχνικού, ο Λέτο κατόρθωσε να παίξει σε 15 ματς πρωταθλήματος, να πετύχει 16 τέρματα και να τερματίσει πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού έχοντας αγωνιστεί μόνο στα μισά παιχνίδια, εξαιτίας του τραυματισμού του!

Ο Φερέιρα ακόμα διέκρινε πέρυσι το ταλέντο του Καπίνο, του Μαυρία, του Φουρλάνου, του Λαγού και γενικά της νέας γενιάς, η οποία -αν βρεθεί ο άνθρωπος που θα τη διαχειριστεί σωστά και χωρίς βιασύνες- έχει τις ικανότητες να αφήσει εποχή. Φέτος, ο Πορτογάλος εμπιστεύτηκε τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος και αυτός είναι έτοιμος να κερδίσει φανέλα βασικού.

Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός γιατί ενώ διανύει μία από τις δυσκολότερες οικονομικά περιόδους της ιστορίας του, έχει την τύχη να βρίσκεται στις τάξεις του ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο προπονητές με τόσο μεγάλη ικανότητα στο να εξελίσσει, να βελτιώνει ποδοσφαιριστές και να τους κάνει να βγάζουν στο χορτάρι όλες τους τις ικανότητες.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει σε συντάκτες του GreenZone ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πριν από λίγους μήνες:

«Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουμε τόσο καλή συνεργασία με την πρώτη ομάδα. Ο κ. Φερέιρα λειτουργεί βάσει ευρωπαϊκών προτύπων. Δίνει κίνητρο στους μικρούς για να γίνουν καλύτεροι, αλλά και για να διατηρηθούν σε top επίπεδο. Οι παίχτες από τις ακαδημίες γνωρίζουν πως δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως ονόματος και παλεύουν ακόμα πιο σκληρά.

Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει και η αξία των παιχτών. Έχει δουλέ
Keywords
Τυχαία Θέματα