Να αφαιρεθούν οι τίτλοι του Ολυμπιακού στον στίβο!

Μπορεί να συνηθίζεται να τιμωρούνται αθλητές και όχι σύλλογοι, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα τμήμα που αθλητές του εμπλέκονται τακτικά σε σκάνδαλα ντόπινγκ...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση! Ο Κυριάκος Χονδροκούκης αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, και το όνομά του προστίθεται
δίπλα στων Κεντέρη, Θάνου, Χαλκιά, Δεβερτζή, Γκούση.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι παραπάνω; Όλοι είναι αθλητές του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού και έχουν βρεθεί μπλεγμένοι σε σκάνδαλα ντόπινγκ!

Η ντόπα είναι –δυστυχώς- ένα παγκόσμιο φαινόμενο που λυμαίνεται τον χώρο του σύγχρονου αθλητισμού. Όταν όμως αθλητές ενός συγκεκριμένου τμήματος, ενός συγκεκριμένου συλλόγου, βρίσκονται συνεχώς θετικοί σε αναβολικές ουσίες τότε κάτι δεν πάει καλά.

Οι αρμόδιες αρχές και ειδικά ο ΣΕΓΑΣ οφείλουν να λειτουργήσουν με γνώμονα την ηθική, αν θέλουν να προστατεύσουν το άθλημα. Το πλήγμα άλλωστε δεν μένει στα κλειστά σύνορα του φτωχού διασυλλογικού μας αθλητισμού, αλλά ντροπιάζει διεθνώς όπως αποδείχθηκε τη χώρα.

Ο Ολυμπιακός κατακτάει συνεχόμενα τα πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδας στον στίβο τα τελευταία χρόνια, όμως αποδεικνύεται πως η βαθμολογία είναι διάτρητη! Ευθύνη του ΣΕΓΑΣ είναι να προστατεύσει την εικόνα του σπορ, την αξιοπιστία του, αλλά φυσικά και τους Έλληνες αθλητές. Ο ΣΕΓΑΣ οφείλει να αφαιρέσει τους τίτλους του Ολυμπιακού, λειτουργώντας αξιοκρατικά απέναντι στους υπόλοιπους συλλόγους.

Σε άλλη περίπτωση αποτυπώνεται, καλώς η κακώς, η εικόνα πως «για να δεις τίτλο ή μετάλλιο στην Ελλάδα πρέπει να ντοπαριστείς». Κάτι που έχει καταστροφικές συνέπειες και που σπρώχνει νέους αθλητές σε παράνομες ουσίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα